Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14101
Назва: Антибактеріальні та імунні компоненти молока: сучасні уявлення та біотехнологічний потенціал
Інші назви: Antibacterial and immune components of milk: modern concepts and biotechnological potential
Автори: Юшко, Яна Олегівна
Yushko, Yana
Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Ключові слова: лізоцим;lysozyme;лактоферин;lactoferrin;імуноглобуліни;immunoglobulins;олігосахариди;oligosaccharides;біотехнології;biotechnology;пероксидазна система;peroxidase system
Дата публікації: 2025
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Юшко Я. О. Антибактеріальні та імунні компоненти молока: сучасні уявлення та біотехнологічний потенціал / Я. О. Юшко, С. І. Цехмістренко // Молодь - аграрній науці і виробництву. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. здобувачів вищої освіти (БНАУ, 23 квітня 2025 р.). - Біла Церква, 2025. – С. 56–58.
Короткий огляд (реферат): Охарактеризовано основні антибактеріальні та імунні компоненти молока, зокрема лізоцим, лактоферин, імуноглобуліни, олігосахариди та ферменти пероксидазної системи. Підкреслено значення біотехнологічних досліджень і перспективу використання біоактивних речовин молока у медицині та харчовій промисловості.
Опис: The article describes the main antibacterial and immune components of milk, in particular lysozyme, lactoferrin, immunoglobulins, oligosaccharides and enzymes of the peroxidase system. The importance of biotechnological research and the prospects for the use of milk bioactive substances in medicine and the food industry are emphasised.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14101
УДК: 637.12:579.8:602.4
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
antybakterialni_ta_imunni_komponenty.pdf635,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.