Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14042
Title: | Effect of medium acidity on rhizogenesis of sweet almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb) in vitro |
Other Titles: | Вплив середньої кислотності на ризогенез солодкого мигдалю (Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb) in vitro |
Authors: | Filipova, Larysa Філіпова, Лариса Миколаївна Shyta, Оксана Петрівна Шита, Oksana Matskevych, Viacheslav Мацкевич, Вячеслав Віктрович |
Keywords: | nutrient medium;живильне середовище;alkalinity;лужність;acidity;кислотність;root formation;коренеутворення;hyperhydration;перезволоження,;cultivation;культивація |
Issue Date: | 18-Apr-2025 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Filipova L.M. Effect of medium acidity on rhizogenesis of sweet almond (Prunus dulcis (Mill.) D.A.Webb) in vitro / L.M. Filipova, O.P. Shyta, V.V. Matskevych // Сучасні виклики і актуальні проблеми лісівничої освіти, науки та виробництва. Матеріали V Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (Біла Церква, 18 квітня 2025 р.). - Біла Церква: БНАУ, 2025. - C. 95-97. |
Abstract: | The acidity of the medium significantly influences the ontogenesis of plant organisms, particularly the rooting of sweet almond regenerants in vitro. It has been established that the optimal pH for stimulating rhizogenesis in NAM and NRM media is 6.0–6.2. |
Description: | Кислотність середовища істотно впливає на онтогенез рослинних організмів, зокрема на укорінення регенерантів мигдалю солодкого in vitro. Встановлено, що оптимальний рН для стимуляції ризогенезу в середовищах NAM і NRM становить 6,0–6,2. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14042 |
metadata.dc.identifier.udc: | 606:582.711.713:544.362 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Effect of medium acidity on rhizogenesis of sweet almond (prunus dulcis (mill.) D.a.webb) in vitro.pdf | 452,35 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.