Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13914
Title: Дослідження вмісту молочнокислих бактерій у безлактозних кисломолочних продуктах протягом зберігання
Other Titles: Study of the content of lactic acid bacteria in lactose-free fermented milk products during storage
Authors: Мінорова, Антоніна Володимирівна
Minorova, Antonina
Рудакова, Тетяна Василівна
Rudakova, Tetiana
Седень, Ірина Анатоліївна
Seden, Iryna
Наріжний, Сергій Анатолійович
Narizhniy, Serhiy
Keywords: ферментативний гідроліз;enzymatic hydrolysis;ферментація;fermentation;лактоза;lactose;знежирене молоко;skimmed milk
Issue Date: 2025
Citation: Дослідження вмісту молочнокислих бактерій у безлактозних кисломолочних продуктах протягом зберігання / А. В. Мінорова, Т. В. Рудакова, І. А. Седень, С. А. Наріжний // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології: матеріали V міжнародної наук.-практ. конф. (НФаУ, 28 березня 2025 р.) . – Харків, 2025. – С. 282-285.
Abstract: Досліджено мікробіологічні показники безлактозних кисломолочних продуктів протягом зберігання, а саме динаміку вмісту життєздатних молочнокислих мікроорганізмів. Встановлено, що кількість молочнокислих бактерій на кінець терміну зберігання (21 доба), при використанні біопрепарату 1 була на рівні 2,2-8,0×108 КУО/см3, а при використанні біопрепарату 2 – на рівні 5,4-9,0×107 КУО/см3, що задовольняє задані вимоги
Description: The microbiological indicators of lactose-free fermented milk products during storage were studied, namely the dynamics of the content of viable lactic acid microorganisms. It was established that the number of lactic acid bacteria at the end of the storage period (21 days) when using biological product 1 was at the level of 2.2-8.0×108 CFU/cm3, and when using biological product 2 - at the level of 5.4-9.0×107 CFU/cm3, which meets the specified requirements.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13914
metadata.dc.identifier.udc: 637.146:606.4
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Doslidzhennia_vmistu.pdf13,64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.