Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13853
Назва: Щодо безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів на потужностях з виробництва
Інші назви: Regarding the safety and quality of broiler chicken meat at production facilities
Автори: Ліскович, Роман Володимирович
Liskovych, Roman
Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Ключові слова: птахівництво;споживач;курчата-бройлери;екологічність;нешкідлива продукція;безпечність;якість;продукти харчування;м’ясо курчат-бройлерів;м’ясо;poultry breeding;consumer;broiler chickens;environmental friendliness;harmless products;safety;quality;food products;broiler chicken meat;meat
Дата публікації: 2024
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Ліскович Р.В. Щодо безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів на потужностях з виробництва / Р.В. Ліскович, В.П. Лясота // Всеукраїнська наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини»(БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). - Біла Церква, 2024. – С.19-21.
Короткий огляд (реферат): У птахівництві України найбільш активного розвитку набула галузь з виробництва м’яса бройлерів. Серед складових успіху виробництва м’яса курчат-бройлерів особливе місце посідає здатність галузі, за максимально стислі терміни, незалежно від пори року, отримувати високоякісну, біологічно цінну продукцію. Нині в країнах Євросоюзу, а також в Україні введено заборону щодо застосування кормових антибіотиків та гормональних препаратів, як стимуляторів росту тварин, в тому числі курчат-бройлерів. Продовольча безпека України зумовлена виробництвом достатньої кількості якісних, екологічно нешкідливих, повноцінних продуктів харчування тваринного походження, серед яких і продукція птахівництва. Проте, в сучасній науковій літературі вітчизнями дослідниками не достатньо описані оцінка безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів за реалізації на агропромислових ринках , різних підприємств України. У роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено необхідність проведення вивчення безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів за реалізації агропромислових ринках за загальноприйнятими методиками та розробленими запатентованими експресними методиками щодо встановлення ступеня свіжості м'яса птиці. Визначено оптимальні показники якості та безпечності продуктів забою курчат-бройлерів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними, мікроскопічними показниками та відносною біологічною цінністю.
Опис: In Ukrainian poultry farming, the most actively developed sector is the broiler meat production sector. Among the components of the success of broiler chicken meat production, a special place is occupied by the ability of the industry to obtain high-quality, biologically valuable products in the shortest possible time, regardless of the season. Currently, in the countries of the European Union, as well as in Ukraine, a ban has been introduced on the use of feed antibiotics and hormonal drugs as growth stimulants for animals, including broiler chickens. Ukraine's food security is determined by the production of a sufficient number of high-quality, environmentally friendly, high-quality food products of animal origin, including poultry products. However, in modern scientific literature, domestic researchers have not sufficiently described the assessment of the safety and quality of broiler chicken meat when sold on agro-industrial markets and various enterprises in Ukraine. The work theoretically substantiates and experimentally confirms the need to study the safety and quality of broiler chicken meat for sale in agro-industrial markets using generally accepted methods and developed patented express methods for determining the degree of freshness of poultry meat. Optimal indicators of quality and safety of broiler chicken slaughter products are determined by organoleptic, physicochemical, microbiological, microscopic indicators and relative biological value.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13853
УДК: 614.31:637.12/.3:619
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
shhodo_bezpechnosti_ta_jakosti.pdf649,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.