Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13853
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛіскович, Роман Володимирович-
dc.contributor.authorLiskovych, Roman-
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.date.accessioned2025-03-27T13:10:51Z-
dc.date.available2025-03-27T13:10:51Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЛіскович Р.В. Щодо безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів на потужностях з виробництва / Р.В. Ліскович, В.П. Лясота // Всеукраїнська наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини»(БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). - Біла Церква, 2024. – С.19-21.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13853-
dc.descriptionIn Ukrainian poultry farming, the most actively developed sector is the broiler meat production sector. Among the components of the success of broiler chicken meat production, a special place is occupied by the ability of the industry to obtain high-quality, biologically valuable products in the shortest possible time, regardless of the season. Currently, in the countries of the European Union, as well as in Ukraine, a ban has been introduced on the use of feed antibiotics and hormonal drugs as growth stimulants for animals, including broiler chickens. Ukraine's food security is determined by the production of a sufficient number of high-quality, environmentally friendly, high-quality food products of animal origin, including poultry products. However, in modern scientific literature, domestic researchers have not sufficiently described the assessment of the safety and quality of broiler chicken meat when sold on agro-industrial markets and various enterprises in Ukraine. The work theoretically substantiates and experimentally confirms the need to study the safety and quality of broiler chicken meat for sale in agro-industrial markets using generally accepted methods and developed patented express methods for determining the degree of freshness of poultry meat. Optimal indicators of quality and safety of broiler chicken slaughter products are determined by organoleptic, physicochemical, microbiological, microscopic indicators and relative biological value.uk_UA
dc.description.abstractУ птахівництві України найбільш активного розвитку набула галузь з виробництва м’яса бройлерів. Серед складових успіху виробництва м’яса курчат-бройлерів особливе місце посідає здатність галузі, за максимально стислі терміни, незалежно від пори року, отримувати високоякісну, біологічно цінну продукцію. Нині в країнах Євросоюзу, а також в Україні введено заборону щодо застосування кормових антибіотиків та гормональних препаратів, як стимуляторів росту тварин, в тому числі курчат-бройлерів. Продовольча безпека України зумовлена виробництвом достатньої кількості якісних, екологічно нешкідливих, повноцінних продуктів харчування тваринного походження, серед яких і продукція птахівництва. Проте, в сучасній науковій літературі вітчизнями дослідниками не достатньо описані оцінка безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів за реалізації на агропромислових ринках , різних підприємств України. У роботі теоретично обґрунтовано та експериментально підтверджено необхідність проведення вивчення безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів за реалізації агропромислових ринках за загальноприйнятими методиками та розробленими запатентованими експресними методиками щодо встановлення ступеня свіжості м'яса птиці. Визначено оптимальні показники якості та безпечності продуктів забою курчат-бройлерів за органолептичними, фізико-хімічними, мікробіологічними, мікроскопічними показниками та відносною біологічною цінністю.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectптахівництвоuk_UA
dc.subjectспоживачuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectекологічністьuk_UA
dc.subjectнешкідлива продукціяuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectм’ясо курчат-бройлерівuk_UA
dc.subjectм’ясоuk_UA
dc.subjectpoultry breedinguk_UA
dc.subjectconsumeruk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectenvironmental friendlinessuk_UA
dc.subjectharmless productsuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectfood productsuk_UA
dc.subjectbroiler chicken meatuk_UA
dc.subjectmeatuk_UA
dc.titleЩодо безпечності та якості м'яса курчат-бройлерів на потужностях з виробництваuk_UA
dc.title.alternativeRegarding the safety and quality of broiler chicken meat at production facilitiesuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc614.31:637.12/.3:619uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
shhodo_bezpechnosti_ta_jakosti.pdf649,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.