Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13708
Назва: Особливості формування елементів продуктивності головного колоса у середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ
Інші назви: Peculiarities of the formation of productivity elements of the main ear in medium-late varieties of soft winter wheat in the conditions of the experimental field of the educational and production center of the Bila Tserkva National University
Автори: Пильгун, Олександр Олександрович
Pylhun, Oleksandr
Ключові слова: пшениця м’яка озима; soft winter wheat;сорт; variety;довжина колоса; ear length;кількість колосків; number of ears;кількість зерен; number of grains;маса зерна; grain weight;маса 1000 зерен; grain 1000 weight
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Короткий огляд (реферат): Дослідження в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ проводили впродовж 2022–2024 рр. Об’єктами досліджень були середньопізні сорти пшениці м’якої озимої занесені до Державного реєстру рослин придатних до поширення в Україні, а саме: Легенда білоцерківська, Пивна і Циганка. Метою нашої роботи було порівняння і виділення кращих середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої за елементами продуктивності головного колоса між собою та середнім по досліду показником в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Польові досліди проводили у селекційній сівозміні згідно «Методики державного сортовипробування сільськогосподарських культур». Біометричні аналізи проводили за середнім зразку 25 рослин за триразової повторності. Кількісну оцінку ознак проводили за показниками середньої арифметичної ( ± S ), оцінку мінливості – за дисперсією, розмахом мінливості та коефіцієнтом варіації. Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка у дослідах була загальноприйнятою для вирощування озимої пшениці в зоні досліджень Research in the conditions of the experimental field of the Scientific and Production Center of the Bila Tserkva National Universitу was conducted during 2022–2024. The objects of research were medium-late varieties of soft winter wheat listed in the State Register of Plants Suitable for Distribution in Ukraine, namely: Legend of the Bilotserkivskyi, Pivna and Tsyganka. The purpose of our work was to compare and select the best medium-late varieties of soft winter wheat according to the elements of the productivity of the main ear among themselves and the average indicator in the conditions of the experimental field of the Educational and Production Center of the Bilotserkivskyi National Agricultural University. Field experiments were conducted in a selective crop rotation according to the “Methodology of State Variety Testing of Agricultural Crops”. Biometric analyses were performed on the average sample of 25 plants with three replications. Quantitative assessment of traits was carried out using the arithmetic mean ( ± S ), variability assessment - by dispersion, range of variability and coefficient of variation. The predecessor is mustard for grain. Agricultural technology in the experiments was generally accepted for growing winter wheat in the research area.
Опис: Пильгун О.О. Особливості формування елементів продуктивності головного колоса у середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / БНАУ; Наук. кер. Г.Л. Устинова. – Біла Церква, 2024. – 62 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13708
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_elementiv.pdf490,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.