Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13708
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПильгун, Олександр Олександрович-
dc.contributor.authorPylhun, Oleksandr-
dc.date.accessioned2025-03-05T07:49:42Z-
dc.date.available2025-03-05T07:49:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13708-
dc.descriptionПильгун О.О. Особливості формування елементів продуктивності головного колоса у середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ: кваліфікаційна робота магістра (201 Агрономія) / БНАУ; Наук. кер. Г.Л. Устинова. – Біла Церква, 2024. – 62 с.uk_UA
dc.description.abstractДослідження в умовах дослідного поля НВЦ Білоцерківського НАУ проводили впродовж 2022–2024 рр. Об’єктами досліджень були середньопізні сорти пшениці м’якої озимої занесені до Державного реєстру рослин придатних до поширення в Україні, а саме: Легенда білоцерківська, Пивна і Циганка. Метою нашої роботи було порівняння і виділення кращих середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої за елементами продуктивності головного колоса між собою та середнім по досліду показником в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУ. Польові досліди проводили у селекційній сівозміні згідно «Методики державного сортовипробування сільськогосподарських культур». Біометричні аналізи проводили за середнім зразку 25 рослин за триразової повторності. Кількісну оцінку ознак проводили за показниками середньої арифметичної ( ± S ), оцінку мінливості – за дисперсією, розмахом мінливості та коефіцієнтом варіації. Попередник – гірчиця на зерно. Агротехніка у дослідах була загальноприйнятою для вирощування озимої пшениці в зоні досліджень Research in the conditions of the experimental field of the Scientific and Production Center of the Bila Tserkva National Universitу was conducted during 2022–2024. The objects of research were medium-late varieties of soft winter wheat listed in the State Register of Plants Suitable for Distribution in Ukraine, namely: Legend of the Bilotserkivskyi, Pivna and Tsyganka. The purpose of our work was to compare and select the best medium-late varieties of soft winter wheat according to the elements of the productivity of the main ear among themselves and the average indicator in the conditions of the experimental field of the Educational and Production Center of the Bilotserkivskyi National Agricultural University. Field experiments were conducted in a selective crop rotation according to the “Methodology of State Variety Testing of Agricultural Crops”. Biometric analyses were performed on the average sample of 25 plants with three replications. Quantitative assessment of traits was carried out using the arithmetic mean ( ± S ), variability assessment - by dispersion, range of variability and coefficient of variation. The predecessor is mustard for grain. Agricultural technology in the experiments was generally accepted for growing winter wheat in the research area.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський НАУuk_UA
dc.subjectпшениця м’яка озима; soft winter wheatuk_UA
dc.subjectсорт; varietyuk_UA
dc.subjectдовжина колоса; ear lengthuk_UA
dc.subjectкількість колосків; number of earsuk_UA
dc.subjectкількість зерен; number of grainsuk_UA
dc.subjectмаса зерна; grain weightuk_UA
dc.subjectмаса 1000 зерен; grain 1000 weightuk_UA
dc.titleОсобливості формування елементів продуктивності головного колоса у середньопізніх сортів пшениці м’якої озимої в умовах дослідного поля навчально-виробничого центру Білоцерківського НАУuk_UA
dc.title.alternativePeculiarities of the formation of productivity elements of the main ear in medium-late varieties of soft winter wheat in the conditions of the experimental field of the educational and production center of the Bila Tserkva National Universityuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osoblyvosti_formuvannia_elementiv.pdf490,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.