Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
Title: | Удосконалення технології молока питного пастеризованого |
Other Titles: | Improvement of pasteurized drinking milk technology |
Authors: | Гребельник, Оксана Петрівна Hrebelnyk, Oksana |
Keywords: | козине молоко;goat milk;пастеризація;pasteurization;пастеризоване молока;pasteurized milk;біологічна цінність;biological value;цикорій;chicory |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Гребельник О.П. Удосконалення технології молока питного пастеризованого / О.П. Гребельник // Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). – Біла Церква: БНАУ, 2024. – С. 75 – 77. |
Abstract: | Проведено порівняльний аналіз біологічної цінності молока кіз та молока корів за методикою амінокислотного скору та КРАС. Знайдено, що біологічна цінність козиного молока вища від коров’ячого на 11,23%. Запропоновано використання козиного молока як основи для питного пастеризованого молока. Для удосконалення органолептичних показників запропоновано внесення у склад виробу цикорію. Проведено органолептичне дослідження за баловою шкалою, рекомендоване внесення цикорію у кількості 1,2-1,4 %. |
Description: | A comparative analysis of the biological value of goat milk and cow milk using the amino acid score and CRAS method was carried out. It was found that the biological value of goat's milk is 11.23% higher than that of cow's milk. The use of goat's milk as a basis for drinking pasteurized milk is proposed. To improve the organoleptic characteristics, it is proposed to add chicory to the product. An organoleptic study was carried out on a point scale, and the addition of chicory in the amount of 1.2-1.4 % is recommended. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.146:637.35 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Udosk_ tekhnol.pdf | 670,95 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.