Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
Title: Удосконалення технології молока питного пастеризованого
Other Titles: Improvement of pasteurized drinking milk technology
Authors: Гребельник, Оксана Петрівна
Hrebelnyk, Oksana
Keywords: козине молоко;goat milk;пастеризація;pasteurization;пастеризоване молока;pasteurized milk;біологічна цінність;biological value;цикорій;chicory
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Гребельник О.П. Удосконалення технології молока питного пастеризованого / О.П. Гребельник // Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). – Біла Церква: БНАУ, 2024. – С. 75 – 77.
Abstract: Проведено порівняльний аналіз біологічної цінності молока кіз та молока корів за методикою амінокислотного скору та КРАС. Знайдено, що біологічна цінність козиного молока вища від коров’ячого на 11,23%. Запропоновано використання козиного молока як основи для питного пастеризованого молока. Для удосконалення органолептичних показників запропоновано внесення у склад виробу цикорію. Проведено органолептичне дослідження за баловою шкалою, рекомендоване внесення цикорію у кількості 1,2-1,4 %.
Description: A comparative analysis of the biological value of goat milk and cow milk using the amino acid score and CRAS method was carried out. It was found that the biological value of goat's milk is 11.23% higher than that of cow's milk. The use of goat's milk as a basis for drinking pasteurized milk is proposed. To improve the organoleptic characteristics, it is proposed to add chicory to the product. An organoleptic study was carried out on a point scale, and the addition of chicory in the amount of 1.2-1.4 % is recommended.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
metadata.dc.identifier.udc: 637.146:637.35
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Udosk_ tekhnol.pdf670,95 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.