Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГребельник, Оксана Петрівна-
dc.contributor.authorHrebelnyk, Oksana-
dc.date.accessioned2025-02-10T13:02:22Z-
dc.date.available2025-02-10T13:02:22Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationГребельник О.П. Удосконалення технології молока питного пастеризованого / О.П. Гребельник // Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). – Біла Церква: БНАУ, 2024. – С. 75 – 77.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540-
dc.descriptionA comparative analysis of the biological value of goat milk and cow milk using the amino acid score and CRAS method was carried out. It was found that the biological value of goat's milk is 11.23% higher than that of cow's milk. The use of goat's milk as a basis for drinking pasteurized milk is proposed. To improve the organoleptic characteristics, it is proposed to add chicory to the product. An organoleptic study was carried out on a point scale, and the addition of chicory in the amount of 1.2-1.4 % is recommended.uk_UA
dc.description.abstractПроведено порівняльний аналіз біологічної цінності молока кіз та молока корів за методикою амінокислотного скору та КРАС. Знайдено, що біологічна цінність козиного молока вища від коров’ячого на 11,23%. Запропоновано використання козиного молока як основи для питного пастеризованого молока. Для удосконалення органолептичних показників запропоновано внесення у склад виробу цикорію. Проведено органолептичне дослідження за баловою шкалою, рекомендоване внесення цикорію у кількості 1,2-1,4 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectкозине молокоuk_UA
dc.subjectgoat milkuk_UA
dc.subjectпастеризаціяuk_UA
dc.subjectpasteurizationuk_UA
dc.subjectпастеризоване молокаuk_UA
dc.subjectpasteurized milkuk_UA
dc.subjectбіологічна цінністьuk_UA
dc.subjectbiological valueuk_UA
dc.subjectцикорійuk_UA
dc.subjectchicoryuk_UA
dc.titleУдосконалення технології молока питного пастеризованогоuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of pasteurized drinking milk technologyuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc637.146:637.35uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Udosk_ tekhnol.pdf670,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.