Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гребельник, Оксана Петрівна | - |
dc.contributor.author | Hrebelnyk, Oksana | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-10T13:02:22Z | - |
dc.date.available | 2025-02-10T13:02:22Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Гребельник О.П. Удосконалення технології молока питного пастеризованого / О.П. Гребельник // Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва, харчові технології: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників (БНАУ, 30 жовтня 2024 р.). – Біла Церква: БНАУ, 2024. – С. 75 – 77. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13540 | - |
dc.description | A comparative analysis of the biological value of goat milk and cow milk using the amino acid score and CRAS method was carried out. It was found that the biological value of goat's milk is 11.23% higher than that of cow's milk. The use of goat's milk as a basis for drinking pasteurized milk is proposed. To improve the organoleptic characteristics, it is proposed to add chicory to the product. An organoleptic study was carried out on a point scale, and the addition of chicory in the amount of 1.2-1.4 % is recommended. | uk_UA |
dc.description.abstract | Проведено порівняльний аналіз біологічної цінності молока кіз та молока корів за методикою амінокислотного скору та КРАС. Знайдено, що біологічна цінність козиного молока вища від коров’ячого на 11,23%. Запропоновано використання козиного молока як основи для питного пастеризованого молока. Для удосконалення органолептичних показників запропоновано внесення у склад виробу цикорію. Проведено органолептичне дослідження за баловою шкалою, рекомендоване внесення цикорію у кількості 1,2-1,4 %. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Білоцерківський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | козине молоко | uk_UA |
dc.subject | goat milk | uk_UA |
dc.subject | пастеризація | uk_UA |
dc.subject | pasteurization | uk_UA |
dc.subject | пастеризоване молока | uk_UA |
dc.subject | pasteurized milk | uk_UA |
dc.subject | біологічна цінність | uk_UA |
dc.subject | biological value | uk_UA |
dc.subject | цикорій | uk_UA |
dc.subject | chicory | uk_UA |
dc.title | Удосконалення технології молока питного пастеризованого | uk_UA |
dc.title.alternative | Improvement of pasteurized drinking milk technology | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.146:637.35 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Udosk_ tekhnol.pdf | 670,95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.