Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414
Назва: Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду.
Інші назви: The resistance of cherries to cracking depends on the thickness of the skin of the fruit.
Автори: Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Ключові слова: черешня;sweet cherry;розтріскування плодів;товщина шкірки;fruit cracking;skin thickness
Дата публікації: жов-2024
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: . Шубенко Л.А. Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду. IV Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку науки і освіти», 24-25 жовтня 2024, м. Одеса, С. 448-451.
Короткий огляд (реферат): Одним із важливих господарсько-біологічних характеристик плодів черешні є стійкість до розтріскування. Розтріскування плодів черешні під час достигання внаслідок випадання дощу, накладає серйозні обмеження на виробництво. Сприйнятливість до розтріскування різна в різних сортів, але механістична основа сприйнятливості до розтріскування серед сортів вивчена не достатньо. Очевидно, що розтріскування пов’язане з поглинанням води плодами. Поглинання води, у свою чергу, призводить до збільшення об’єму та площі поверхні плоду. При перевищенні межі розтяжності відбувається розтріскування плоду.
Опис: One of the important economic and biological characteristics of cherry fruits is resistance to cracking. Cracking of cherry fruits during ripening as a result rainfall imposes serious restrictions on production. Susceptibility to cracking is different in different varieties, but the mechanistic basis of susceptibility to cracking among varieties has not been studied enough.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414
УДК: 634.23; 631.52
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Черешня.pdf513,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.