Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414
Назва: | Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду. |
Інші назви: | The resistance of cherries to cracking depends on the thickness of the skin of the fruit. |
Автори: | Шубенко, Лідія Анатоліївна Shubenko, Lidiia |
Ключові слова: | черешня;sweet cherry;розтріскування плодів;товщина шкірки;fruit cracking;skin thickness |
Дата публікації: | жов-2024 |
Видавництво: | Одеський державний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | . Шубенко Л.А. Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду. IV Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку науки і освіти», 24-25 жовтня 2024, м. Одеса, С. 448-451. |
Короткий огляд (реферат): | Одним із важливих господарсько-біологічних характеристик плодів черешні є стійкість до розтріскування. Розтріскування плодів черешні під час достигання внаслідок випадання дощу, накладає серйозні обмеження на виробництво. Сприйнятливість до розтріскування різна в різних сортів, але механістична основа сприйнятливості до розтріскування серед сортів вивчена не достатньо. Очевидно, що розтріскування пов’язане з поглинанням води плодами. Поглинання води, у свою чергу, призводить до збільшення об’єму та площі поверхні плоду. При перевищенні межі розтяжності відбувається розтріскування плоду. |
Опис: | One of the important economic and biological characteristics of cherry fruits is resistance to cracking. Cracking of cherry fruits during ripening as a result rainfall imposes serious restrictions on production. Susceptibility to cracking is different in different varieties, but the mechanistic basis of susceptibility to cracking among varieties has not been studied enough. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414 |
УДК: | 634.23; 631.52 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Черешня.pdf | 513,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.