Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шубенко, Лідія Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Shubenko, Lidiia | - |
dc.date.accessioned | 2025-01-27T12:05:47Z | - |
dc.date.available | 2025-01-27T12:05:47Z | - |
dc.date.issued | 2024-10 | - |
dc.identifier.citation | . Шубенко Л.А. Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду. IV Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку науки і освіти», 24-25 жовтня 2024, м. Одеса, С. 448-451. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414 | - |
dc.description | One of the important economic and biological characteristics of cherry fruits is resistance to cracking. Cracking of cherry fruits during ripening as a result rainfall imposes serious restrictions on production. Susceptibility to cracking is different in different varieties, but the mechanistic basis of susceptibility to cracking among varieties has not been studied enough. | uk_UA |
dc.description.abstract | Одним із важливих господарсько-біологічних характеристик плодів черешні є стійкість до розтріскування. Розтріскування плодів черешні під час достигання внаслідок випадання дощу, накладає серйозні обмеження на виробництво. Сприйнятливість до розтріскування різна в різних сортів, але механістична основа сприйнятливості до розтріскування серед сортів вивчена не достатньо. Очевидно, що розтріскування пов’язане з поглинанням води плодами. Поглинання води, у свою чергу, призводить до збільшення об’єму та площі поверхні плоду. При перевищенні межі розтяжності відбувається розтріскування плоду. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Одеський державний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | черешня | uk_UA |
dc.subject | sweet cherry | uk_UA |
dc.subject | розтріскування плодів | uk_UA |
dc.subject | товщина шкірки | uk_UA |
dc.subject | fruit cracking | uk_UA |
dc.subject | skin thickness | uk_UA |
dc.title | Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду. | uk_UA |
dc.title.alternative | The resistance of cherries to cracking depends on the thickness of the skin of the fruit. | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 634.23; 631.52 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Черешня.pdf | 513,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.