Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414
Title: Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду.
Other Titles: The resistance of cherries to cracking depends on the thickness of the skin of the fruit.
Authors: Шубенко, Лідія Анатоліївна
Shubenko, Lidiia
Keywords: черешня;sweet cherry;розтріскування плодів;товщина шкірки;fruit cracking;skin thickness
Issue Date: Oct-2024
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: . Шубенко Л.А. Стійкість черешні до розтріскування залежно від товщини шкірки плоду. IV Міжнародна науково-практична конференція науково-педагогічних працівників та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку науки і освіти», 24-25 жовтня 2024, м. Одеса, С. 448-451.
Abstract: Одним із важливих господарсько-біологічних характеристик плодів черешні є стійкість до розтріскування. Розтріскування плодів черешні під час достигання внаслідок випадання дощу, накладає серйозні обмеження на виробництво. Сприйнятливість до розтріскування різна в різних сортів, але механістична основа сприйнятливості до розтріскування серед сортів вивчена не достатньо. Очевидно, що розтріскування пов’язане з поглинанням води плодами. Поглинання води, у свою чергу, призводить до збільшення об’єму та площі поверхні плоду. При перевищенні межі розтяжності відбувається розтріскування плоду.
Description: One of the important economic and biological characteristics of cherry fruits is resistance to cracking. Cracking of cherry fruits during ripening as a result rainfall imposes serious restrictions on production. Susceptibility to cracking is different in different varieties, but the mechanistic basis of susceptibility to cracking among varieties has not been studied enough.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13414
metadata.dc.identifier.udc: 634.23; 631.52
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Черешня.pdf513,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.