Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13339
Назва: | Інноваційні підходи до сталого розвитку агропродовольчого сектору |
Інші назви: | Innovative approaches to sustainable development of the agri-food sector |
Автори: | Варченко, Ольга Миронівна Varchenko, Olha Зубченко, Вікторія Володимирівна Zubchenko, Viktoriia |
Ключові слова: | інновації, інноваційне середовище, агропродовольчий сектор, сталий розвиток.;innovation, innovation environment, agri-food sector, sustainable development. |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | РЕІЦНТ, м. Чернігів |
Бібліографічний опис: | Варченко О.М. Інноваційні підходи до сталого розвитку агропродовольчого сектору / О.М. Варченко, В.В. Зубченко // The Paradigm of Innovative Development in the Conditions of Permanent Crisis: Collective monograph / edited by Carmen Jambrino Maldonado, Grygoriy Starchenko. Universidad de Málaga – Chernihiv: REICST, 2024. – С. 149–161. |
Серія/номер: | ISBN;978-617-8431-04-4 |
Короткий огляд (реферат): | Обґрунтовано, що інновації у агропродовольчому секторі є рушійною силою для підвищення ефективності виробництва, забезпечення продовольчої безпеки та сталого розвитку сільського господарства. Проаналізовано ключові тенденції та виклики, що виникають у процесі впровадження нових технологій у сфері агровиробництва. Розглянуто роль цифровізації, автоматизації та біотехнологій у трансформації традиційних методів ведення сільського господарства. Доведено багатогранність процесів інноваційного розвитку агропродовольчого сектора, підкреслюючи важливість системного підходу та співпраці всіх зацікавлених сторін для забезпечення сталого розвитку сільського господарства. |
Опис: | It is substantiated that innovations in the agri-food sector are a driving force for increasing production efficiency, ensuring food security and sustainable development of agriculture. The key trends and challenges that arise in the process of introducing new technologies in the field of agricultural production are analyzed. The role of digitalization, automation and biotechnology in the transformation of traditional farming methods is considered. The article proves the multifaceted nature of the processes of innovative development of the agri-food sector, emphasizing the importance of a systematic approach and cooperation of all stakeholders to ensure sustainable agricultural development. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13339 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Монографія 2024-149-161.pdf | 951,92 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.