Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13339
Title: Інноваційні підходи до сталого розвитку агропродовольчого сектору
Other Titles: Innovative approaches to sustainable development of the agri-food sector
Authors: Варченко, Ольга Миронівна
Varchenko, Olha
Зубченко, Вікторія Володимирівна
Zubchenko, Viktoriia
Keywords: інновації, інноваційне середовище, агропродовольчий сектор, сталий розвиток.;innovation, innovation environment, agri-food sector, sustainable development.
Issue Date: 2024
Publisher: РЕІЦНТ, м. Чернігів
Citation: Варченко О.М. Інноваційні підходи до сталого розвитку агропродовольчого сектору / О.М. Варченко, В.В. Зубченко // The Paradigm of Innovative Development in the Conditions of Permanent Crisis: Collective monograph / edited by Carmen Jambrino Maldonado, Grygoriy Starchenko. Universidad de Málaga – Chernihiv: REICST, 2024. – С. 149–161.
Series/Report no.: ISBN;978-617-8431-04-4
Abstract: Обґрунтовано, що інновації у агропродовольчому секторі є рушійною силою для підвищення ефективності виробництва, забезпечення продовольчої безпеки та сталого розвитку сільського господарства. Проаналізовано ключові тенденції та виклики, що виникають у процесі впровадження нових технологій у сфері агровиробництва. Розглянуто роль цифровізації, автоматизації та біотехнологій у трансформації традиційних методів ведення сільського господарства. Доведено багатогранність процесів інноваційного розвитку агропродовольчого сектора, підкреслюючи важливість системного підходу та співпраці всіх зацікавлених сторін для забезпечення сталого розвитку сільського господарства.
Description: It is substantiated that innovations in the agri-food sector are a driving force for increasing production efficiency, ensuring food security and sustainable development of agriculture. The key trends and challenges that arise in the process of introducing new technologies in the field of agricultural production are analyzed. The role of digitalization, automation and biotechnology in the transformation of traditional farming methods is considered. The article proves the multifaceted nature of the processes of innovative development of the agri-food sector, emphasizing the importance of a systematic approach and cooperation of all stakeholders to ensure sustainable agricultural development.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13339
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Монографія 2024-149-161.pdf951,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.