Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13330
Назва: | Удосконалення технології виробництва та переробки курятини в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика» Вінницької області |
Інші назви: | Improving the technology of chicken production and processing technology under the conditions of “Vinnytska Ptahofabryka” LLC of Vinnytsia Region |
Автори: | Камінська, Анастасія Олександрівна Kaminska, Anastasia |
Ключові слова: | курчата-бройлери;broiler chickens;годівля;feed;чебрець;thyme;м’язи;muscles;курятина;chicken |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний універстет |
Бібліографічний опис: | Камінська А. О. Удосконалення технології виробництва та переробки курятини в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика» Вінницької області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.М. Титарьова, доцент. - Біла Церква, 2024. 45 с. |
Короткий огляд (реферат): | Проаналізовано основні технології вирощування, годівлі і забою курей в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика» та оцінено ефективність господарської діяльності підприємства. При цьому було застосовано зоотехнічні та математичні методи оцінки. Встановлено, що всі технологічні операції з вирощування та забою тварин на птахофабриці проводять у відповідності до європейських та українських стандартів. Передусім у компанії суворо відносяться до дотримання правил біобезпеки усіма працівниками та гостями підприємства. Також у процесі вирощування птиці великого значення приділяють добробуту птиці. Годівля курчат-бройлерів відбувається з використанням повнораціонних комбікормів, вироблених на власному комбікормовому заводі. Поживність кормосумішей, які споживають курчата-бройлери у різному віці повністю відповідає потребі птиці у енергії та поживних і біологічно активних речовинах, що дає можливість тваринам досягати максимальної продуктивності, яка закладена генетично. З метою удосконалення технології вирощування курчат-бройлерів, зокрема годівлі, рекомендовано увести до складу комбікормів олію чебрецю, що позитивно вплине на вихід м’язів грудей, спини та гомілок і сприятиме підвищеннню рентабельності виробництва курятини на 2,5 %. Кваліфікаційна робота розміщена на 45 сторінках друкованого тексту і містить 5 таблиць та 11 рисунків. Список використаних джерел складається з 23 найменувань, 6 з яких – латиницею. |
Опис: | The main technologies of growing, feeding and slaughtering chickens in the conditions of "Vinnytska Ptahofabryka" LLC were analyzed and the efficiency of the enterprise's economic activity was evaluated. At the same time, zootechnical and mathematical evaluation methods were applied. It has been established that all technological operations for breeding and slaughtering animals at the poultry factory are carried out in accordance with European and Ukrainian standards. First of all, the company strictly adheres to biosafety rules by all employees and guests of the enterprise. Also, in the process of growing poultry, great importance is attached to the well-being of the bird. Broiler chickens are fed with the use of full-ration compound feed produced at our own compound feed plant. The nutritional value of feed mixtures consumed by broiler chickens at different ages fully meets the bird's need for energy and nutrients and biologically active substances, which enables animals to achieve maximum productivity, which is genetically laid down. In order to improve the technology of growing broiler chickens, in particular, feeding, it is recommended to introduce thyme oil into the compound feed, which will positively affect the output of the muscles of the chest, back and legs and contribute to increasing the profitability of chicken production by 2.5%. The qualification work is placed on 45 pages of printed text and contains 5 tables and 11 figures. The list of used sources consists of 23 names, 6 of which are in Latin. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13330 |
УДК: | 636.52/58-053 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_kuriatyny.pdf | 2,46 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.