Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13330
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамінська, Анастасія Олександрівна-
dc.contributor.authorKaminska, Anastasia-
dc.date.accessioned2025-01-14T07:39:54Z-
dc.date.available2025-01-14T07:39:54Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationКамінська А. О. Удосконалення технології виробництва та переробки курятини в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика» Вінницької області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О.М. Титарьова, доцент. - Біла Церква, 2024. 45 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13330-
dc.descriptionThe main technologies of growing, feeding and slaughtering chickens in the conditions of "Vinnytska Ptahofabryka" LLC were analyzed and the efficiency of the enterprise's economic activity was evaluated. At the same time, zootechnical and mathematical evaluation methods were applied. It has been established that all technological operations for breeding and slaughtering animals at the poultry factory are carried out in accordance with European and Ukrainian standards. First of all, the company strictly adheres to biosafety rules by all employees and guests of the enterprise. Also, in the process of growing poultry, great importance is attached to the well-being of the bird. Broiler chickens are fed with the use of full-ration compound feed produced at our own compound feed plant. The nutritional value of feed mixtures consumed by broiler chickens at different ages fully meets the bird's need for energy and nutrients and biologically active substances, which enables animals to achieve maximum productivity, which is genetically laid down. In order to improve the technology of growing broiler chickens, in particular, feeding, it is recommended to introduce thyme oil into the compound feed, which will positively affect the output of the muscles of the chest, back and legs and contribute to increasing the profitability of chicken production by 2.5%. The qualification work is placed on 45 pages of printed text and contains 5 tables and 11 figures. The list of used sources consists of 23 names, 6 of which are in Latin.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано основні технології вирощування, годівлі і забою курей в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика» та оцінено ефективність господарської діяльності підприємства. При цьому було застосовано зоотехнічні та математичні методи оцінки. Встановлено, що всі технологічні операції з вирощування та забою тварин на птахофабриці проводять у відповідності до європейських та українських стандартів. Передусім у компанії суворо відносяться до дотримання правил біобезпеки усіма працівниками та гостями підприємства. Також у процесі вирощування птиці великого значення приділяють добробуту птиці. Годівля курчат-бройлерів відбувається з використанням повнораціонних комбікормів, вироблених на власному комбікормовому заводі. Поживність кормосумішей, які споживають курчата-бройлери у різному віці повністю відповідає потребі птиці у енергії та поживних і біологічно активних речовинах, що дає можливість тваринам досягати максимальної продуктивності, яка закладена генетично. З метою удосконалення технології вирощування курчат-бройлерів, зокрема годівлі, рекомендовано увести до складу комбікормів олію чебрецю, що позитивно вплине на вихід м’язів грудей, спини та гомілок і сприятиме підвищеннню рентабельності виробництва курятини на 2,5 %. Кваліфікаційна робота розміщена на 45 сторінках друкованого тексту і містить 5 таблиць та 11 рисунків. Список використаних джерел складається з 23 найменувань, 6 з яких – латиницею.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний універстетuk_UA
dc.subjectкурчата-бройлериuk_UA
dc.subjectbroiler chickensuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectfeeduk_UA
dc.subjectчебрецьuk_UA
dc.subjectthymeuk_UA
dc.subjectм’язиuk_UA
dc.subjectmusclesuk_UA
dc.subjectкурятинаuk_UA
dc.subjectchickenuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва та переробки курятини в умовах ТОВ «Вінницька птахофабрика» Вінницької областіuk_UA
dc.title.alternativeImproving the technology of chicken production and processing technology under the conditions of “Vinnytska Ptahofabryka” LLC of Vinnytsia Regionuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc636.52/58-053uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
technologia_vyrobnytstva_i_pererobky_kuriatyny.pdf2,46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.