Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13179
Назва: | Вігна спаржева (Vigna unguiculata (l.) Walp. subsp. Sesquipedalis (l.) Verdc.): вихідний колекційний матеріал і технології вирощування |
Інші назви: | Asparagus vigna (Vigna unguiculata (l.) Walp. subsp. Sesquipedalis (l.) Verdc.): initial collection material and cultivation technology. |
Автори: | Бобось, Ірина Макарівна Bobos, Irina Сич, Зеновій Деонизович Sych, Zenovii Комар, Олесандр Олександрович Komar, Oleksandr |
Ключові слова: | вігна спаржева;вігна спаржева;veal asparagus;veal asparagus;колекційний матеріал вігни спаржевої;колекційний матеріал вігни спаржевої;collection material of vigna asparagus;collection material of vigna asparagus;сорт;сорт;sort;sort;гібриди;гібриди;hybrids;hybrids |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | ЦП "Компринт" |
Бібліографічний опис: | Бобось І. М. Вігна спаржева: вихідний колекційний матеріал і технології вирощування: монографія / Сич З. Д., Комар О. О. – Київ: «ЦП «Компринт», 2023. – 223 с. |
Короткий огляд (реферат): | У монографії представлено особливості росту і розвитку та перспективи вирощування вігни спаржевої (овочевої), яка може стати джерелом цінних продуктів харчування. Описано анатомо-морфологічні ознаки виду, біологічні особливості та технологічні принципи вирощування вігни спаржевої. Автори узагальнили досвід вирощування та подали результати власних досліджень. Наведено результати комплексної оцінки сортів за основними господарсько-цінними показниками. Виявлено вплив прийомів технології вирощування (термінів сівби. густоти рослин. мікродобрив) на важливі технологічні та біохімічні показники. що дозволить підвищити урожайність та цінність готової продукції. |
Опис: | The monograph presents the features of growth and development and prospects cultivation of vigna asparagus (vegetable), which can become a source of valuable food products. Anatomical and morphological signs of the species, biological ones are described peculiarities and technological principles of growing cowpea asparagus. The authors summarized the cultivation experience and presented the results of their own research.The results of the comprehensive evaluation of the main varieties are given economic value indicators. The impact of technology techniques has been revealed cultivation (sowing dates. plant density. microfertilizers) on important technological and biochemical indicators. which will increase productivity and value of finished products. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13179 |
ISBN: | 978-617-8269-78-4 |
УДК: | 631.52:635.654 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vihna_sparzheva.pdf | 1,1 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.