Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13102
Title: Безпечність та якість продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону пробіотичним біопрепаратом «Субтіформ»
Other Titles: Safety and quality of broiler-chickens slaughter products after dietary supplementation with probiotic biological product «Subtiform»
Authors: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Alona
Keywords: пробіотик;probiotic;курчата-бройлери;broiler chickens;резистентність організму;organism resistance;збалансована годівля;balanced feeding;благополуччя;welfare;м’ясо птиці;poultry meat;продукти забою;slaughter products;вгодованість птиці;poultry fatness;безпечність;safety;якість;quality;свіжість;freshness;охолоджені тушки;chilled carcasses;морфологічні й біохімічні показники крові;morphological and biochemical blood parameters;хімічний склад мʼяса;chemical composition of meat;біохімічні показники;biochemical parameters;амінокислоти;amino acids;жирні кислоти;fatty acids;біологічна цінність;biological value;мікробіологічні показники;microbiological parameters;бактеріологічні дослідження;bacteriological studies;морфологічні показники;morphological parameters of slaughter products;гістологічні дослідження;histological studies;експресні та оптимізовані методики;express and optimized methods
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Богатко А.Ф. Безпечність та якість продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону пробіотичним біопрепаратом «Субтіформ»: Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза (21 – Ветеринарна медицина). Білоцерківський національний аграрний університет. – Біла Церква, 2024. – 237 с.
Abstract: У дисертаційній роботі наведено наукове та практичне обґрунтування впливу пробіотичного біопрепарату «Субтіформ на показники продуктивності, безпечності та якості продуктів забою курчат-бройлерів. Отримані результати та розроблені рекомендації базуються на комплексному підході щодо використання фахівцями ветеринарної медицини за здійснення ризик-орієнтованого контролю на потужностях з вирощування курчат-бройлерів ефективного пробіотичного біопрепарату у рекомендованій дозі 4,0 г/10 дм³ води. Висвітлено актуальність теми, зв’язок досліджень з науковими програмами, планами, темами, мета і завдання, що було досягнуто завдяки обґрунтуванню ефективності використання пробіотичного біопрепарату «Субтіформ».
Description: The dissertation provides a scientific and practical justification of the impact of the probiotic biopreparation «Subtiform» on the indicators of productivity, safety and quality of slaughter products of broiler chickens. The results obtained and the developed recommendations are based on a comprehensive approach to the use by veterinary medicine specialists for risk-based control at broiler chicken breeding facilities of an effective probiotic biopreparation at the recommended dose of 4.0 g/10 dm³ of water. The relevance of the topic, the connection of research with scientific programs, plans, topics, goals and objectives, which was achieved thanks to the justification of the effectiveness of the use of the probiotic biopreparation «Subtiform».
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13102
metadata.dc.identifier.udc: 614.31/.95:636.5.053/.087.8(043.3)
Appears in Collections:Дисертації здобувачів ступеня доктора філософії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
bezpechnist.pdf13,48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.