Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13102
Назва: Безпечність та якість продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону пробіотичним біопрепаратом «Субтіформ»
Інші назви: Safety and quality of broiler-chickens slaughter products after dietary supplementation with probiotic biological product «Subtiform»
Автори: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Alona
Ключові слова: пробіотик;probiotic;курчата-бройлери;broiler chickens;резистентність організму;organism resistance;збалансована годівля;balanced feeding;благополуччя;welfare;м’ясо птиці;poultry meat;продукти забою;slaughter products;вгодованість птиці;poultry fatness;безпечність;safety;якість;quality;свіжість;freshness;охолоджені тушки;chilled carcasses;морфологічні й біохімічні показники крові;morphological and biochemical blood parameters;хімічний склад мʼяса;chemical composition of meat;біохімічні показники;biochemical parameters;амінокислоти;amino acids;жирні кислоти;fatty acids;біологічна цінність;biological value;мікробіологічні показники;microbiological parameters;бактеріологічні дослідження;bacteriological studies;морфологічні показники;morphological parameters of slaughter products;гістологічні дослідження;histological studies;експресні та оптимізовані методики;express and optimized methods
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Богатко А.Ф. Безпечність та якість продуктів забою курчат-бройлерів за збагачення раціону пробіотичним біопрепаратом «Субтіформ»: Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза (21 – Ветеринарна медицина). Білоцерківський національний аграрний університет. – Біла Церква, 2024. – 237 с.
Короткий огляд (реферат): У дисертаційній роботі наведено наукове та практичне обґрунтування впливу пробіотичного біопрепарату «Субтіформ на показники продуктивності, безпечності та якості продуктів забою курчат-бройлерів. Отримані результати та розроблені рекомендації базуються на комплексному підході щодо використання фахівцями ветеринарної медицини за здійснення ризик-орієнтованого контролю на потужностях з вирощування курчат-бройлерів ефективного пробіотичного біопрепарату у рекомендованій дозі 4,0 г/10 дм³ води. Висвітлено актуальність теми, зв’язок досліджень з науковими програмами, планами, темами, мета і завдання, що було досягнуто завдяки обґрунтуванню ефективності використання пробіотичного біопрепарату «Субтіформ».
Опис: The dissertation provides a scientific and practical justification of the impact of the probiotic biopreparation «Subtiform» on the indicators of productivity, safety and quality of slaughter products of broiler chickens. The results obtained and the developed recommendations are based on a comprehensive approach to the use by veterinary medicine specialists for risk-based control at broiler chicken breeding facilities of an effective probiotic biopreparation at the recommended dose of 4.0 g/10 dm³ of water. The relevance of the topic, the connection of research with scientific programs, plans, topics, goals and objectives, which was achieved thanks to the justification of the effectiveness of the use of the probiotic biopreparation «Subtiform».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/13102
УДК: 614.31/.95:636.5.053/.087.8(043.3)
Розташовується у зібраннях:Дисертації здобувачів ступеня доктора філософії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bezpechnist.pdf13,48 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.