Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12689
Назва: | Оцінка безпечності та якості сметани залежно від виробника |
Інші назви: | Evaluation of the safety and quality of sour cream depending on the manufacturer |
Автори: | Домбровська, Анжела Олександрівна Dombrovska, Anzhela Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily |
Ключові слова: | безпечність;санітарно-гігієнічна оцінка;якість;сметана;показники сметани;фальсифікація;ветеринарно-санітарна експертиза сметани;safety;sanitary and hygienic evaluation;quality;sour cream;indicators of sour cream;falsification;veterinary and sanitary examination of sour cream |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Домбровська А.О. Оцінка безпечності та якості сметани залежно від виробника / А.О. Домбровська, В.П. Лясота // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.146-147. |
Короткий огляд (реферат): | Обґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення дослідження якості та безпечності сметани виробників України. Вивчено органолептичні показники сметани; проведено фізико-хімічні дослідження сметани; вивчено мікробіологічні показники продукту; визначено фальсифікацію сметани. Розроблені експресні методики виявлення фальсифікації сметани крохмалем за застосування розчину Люголю та виявлення фальсифікації натрію гідрокарбонатом за застосування спиртового розчину розолової кислоти з масовою концентрацією 0,2 %. Достовірність показників за розробленими експресними методиками становила 99,9 %. Розроблений експресний, зручний в проведенні спосіб визначення фальсифікації сметани за використанням розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та концентрованої хлорводневої кислоти. Достовірність показників за встановлення відсутності або наявності рожевого кольору за фальсифікації сметани рослинними жирами становила 99,9 %. |
Опис: | The expediency of continuous research has been substantiated and experimentally proven quality and safety of sour cream of Ukrainian producers. The organoleptic indicators of sour cream were studied; conducted physical and chemical studies of sour cream; microbiological parameters of the product were studied; falsification is determined sour cream Express methods for detecting falsification of sour cream with starch using a solution have been developed Lugol and detection of falsification of sodium hydrogen carbonate with the use of an alcoholic solution of roseola acid with a mass concentration of 0.2%. The reliability of indicators according to the developed express methods was 99.9%. An express, easy-to-use method for determining adulteration of sour cream has been developed using a solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5.0% and concentrated hydrochloric acid. Reliability of indicators for establishing the absence or presence of pink color due to falsification of sour cream vegetable fats was 99.9%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12689 |
УДК: | 614.31:637.12/.3:619 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ocinka_bezpechnosti.pdf | 741,82 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.