Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12689
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Домбровська, Анжела Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Dombrovska, Anzhela | - |
dc.contributor.author | Лясота, Василь Петрович | - |
dc.contributor.author | Lyasota, Vasily | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-21T11:17:55Z | - |
dc.date.available | 2024-10-21T11:17:55Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Домбровська А.О. Оцінка безпечності та якості сметани залежно від виробника / А.О. Домбровська, В.П. Лясота // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.146-147. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12689 | - |
dc.description | The expediency of continuous research has been substantiated and experimentally proven quality and safety of sour cream of Ukrainian producers. The organoleptic indicators of sour cream were studied; conducted physical and chemical studies of sour cream; microbiological parameters of the product were studied; falsification is determined sour cream Express methods for detecting falsification of sour cream with starch using a solution have been developed Lugol and detection of falsification of sodium hydrogen carbonate with the use of an alcoholic solution of roseola acid with a mass concentration of 0.2%. The reliability of indicators according to the developed express methods was 99.9%. An express, easy-to-use method for determining adulteration of sour cream has been developed using a solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5.0% and concentrated hydrochloric acid. Reliability of indicators for establishing the absence or presence of pink color due to falsification of sour cream vegetable fats was 99.9%. | uk_UA |
dc.description.abstract | Обґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення дослідження якості та безпечності сметани виробників України. Вивчено органолептичні показники сметани; проведено фізико-хімічні дослідження сметани; вивчено мікробіологічні показники продукту; визначено фальсифікацію сметани. Розроблені експресні методики виявлення фальсифікації сметани крохмалем за застосування розчину Люголю та виявлення фальсифікації натрію гідрокарбонатом за застосування спиртового розчину розолової кислоти з масовою концентрацією 0,2 %. Достовірність показників за розробленими експресними методиками становила 99,9 %. Розроблений експресний, зручний в проведенні спосіб визначення фальсифікації сметани за використанням розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та концентрованої хлорводневої кислоти. Достовірність показників за встановлення відсутності або наявності рожевого кольору за фальсифікації сметани рослинними жирами становила 99,9 %. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | БНАУ | uk_UA |
dc.subject | безпечність | uk_UA |
dc.subject | санітарно-гігієнічна оцінка | uk_UA |
dc.subject | якість | uk_UA |
dc.subject | сметана | uk_UA |
dc.subject | показники сметани | uk_UA |
dc.subject | фальсифікація | uk_UA |
dc.subject | ветеринарно-санітарна експертиза сметани | uk_UA |
dc.subject | safety | uk_UA |
dc.subject | sanitary and hygienic evaluation | uk_UA |
dc.subject | quality | uk_UA |
dc.subject | sour cream | uk_UA |
dc.subject | indicators of sour cream | uk_UA |
dc.subject | falsification | uk_UA |
dc.subject | veterinary and sanitary examination of sour cream | uk_UA |
dc.title | Оцінка безпечності та якості сметани залежно від виробника | uk_UA |
dc.title.alternative | Evaluation of the safety and quality of sour cream depending on the manufacturer | uk_UA |
dc.type | Тези доповідей, Матеріали конференцій | uk_UA |
dc.identifier.udc | 614.31:637.12/.3:619 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ocinka_bezpechnosti.pdf | 741,82 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.