Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12689
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДомбровська, Анжела Олександрівна-
dc.contributor.authorDombrovska, Anzhela-
dc.contributor.authorЛясота, Василь Петрович-
dc.contributor.authorLyasota, Vasily-
dc.date.accessioned2024-10-21T11:17:55Z-
dc.date.available2024-10-21T11:17:55Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationДомбровська А.О. Оцінка безпечності та якості сметани залежно від виробника / А.О. Домбровська, В.П. Лясота // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.146-147.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12689-
dc.descriptionThe expediency of continuous research has been substantiated and experimentally proven quality and safety of sour cream of Ukrainian producers. The organoleptic indicators of sour cream were studied; conducted physical and chemical studies of sour cream; microbiological parameters of the product were studied; falsification is determined sour cream Express methods for detecting falsification of sour cream with starch using a solution have been developed Lugol and detection of falsification of sodium hydrogen carbonate with the use of an alcoholic solution of roseola acid with a mass concentration of 0.2%. The reliability of indicators according to the developed express methods was 99.9%. An express, easy-to-use method for determining adulteration of sour cream has been developed using a solution of resorcinol in benzene with a mass fraction of 5.0% and concentrated hydrochloric acid. Reliability of indicators for establishing the absence or presence of pink color due to falsification of sour cream vegetable fats was 99.9%.uk_UA
dc.description.abstractОбґрунтовано та експериментально доведено доцільність постійного проведення дослідження якості та безпечності сметани виробників України. Вивчено органолептичні показники сметани; проведено фізико-хімічні дослідження сметани; вивчено мікробіологічні показники продукту; визначено фальсифікацію сметани. Розроблені експресні методики виявлення фальсифікації сметани крохмалем за застосування розчину Люголю та виявлення фальсифікації натрію гідрокарбонатом за застосування спиртового розчину розолової кислоти з масовою концентрацією 0,2 %. Достовірність показників за розробленими експресними методиками становила 99,9 %. Розроблений експресний, зручний в проведенні спосіб визначення фальсифікації сметани за використанням розчину резорцину в бензолі з масовою часткою 5,0 % та концентрованої хлорводневої кислоти. Достовірність показників за встановлення відсутності або наявності рожевого кольору за фальсифікації сметани рослинними жирами становила 99,9 %.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectсанітарно-гігієнічна оцінкаuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectсметанаuk_UA
dc.subjectпоказники сметаниuk_UA
dc.subjectфальсифікаціяuk_UA
dc.subjectветеринарно-санітарна експертиза сметаниuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectsanitary and hygienic evaluationuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectsour creamuk_UA
dc.subjectindicators of sour creamuk_UA
dc.subjectfalsificationuk_UA
dc.subjectveterinary and sanitary examination of sour creamuk_UA
dc.titleОцінка безпечності та якості сметани залежно від виробникаuk_UA
dc.title.alternativeEvaluation of the safety and quality of sour cream depending on the manufactureruk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc614.31:637.12/.3:619uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ocinka_bezpechnosti.pdf741,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.