Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12582
Назва: | Визначення ефективності пастеризації сирого незбираного молока корів в умовах молочнотоварної ферми |
Інші назви: | Determination of the efficiency of pasteurization of raw whole milk of cows in the conditions of a dairy farm |
Автори: | Стоян, Олег Михайлович Stoian, Oleg Тишківська, Наталія Василівна Tishkіvska, Natalii |
Ключові слова: | молоко;Enterococcus faecalis;пастеризація;МALDI-TOF;КМАФАнМ;Escherichia coli;milk;pasteurization |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Стоян О.М. Визначення ефективності пастеризації сирого незбираного молока корів в умовах молочнотоварної ферми / О.М. Стоян, Н.В. Тишківська // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.123-125. |
Короткий огляд (реферат): | Проведено мікробіологічне дослідження проблемного молока корів до та після пастеризації за температури 75 ºС протягом 15-20 сек. із поступовим охолодженням в умовах молочно товарної ферми. У молоці визначали КМАФАнМ та проводили ідентифікацію мікрофлори методом мас-спектрометрії МALDITOF. Встановлено, що КМАФАнМ зменшилась на два порядки після пастеризації молока. У сирому молоці виявлено Escherichia coli, Enterococcus faecalis та Pseudomonas aeruginosa, у пастеризованому молоці виявляли Escherichia coli та Enterococcus faecalis, що вказує на можливе порушення режимів пастеризації, або повторній контамінації зразків. |
Опис: | A microbiological study of problem milk of cows before and after pasteurization was carried out at a temperature of 75 ºС for 15-20 seconds. with gradual cooling in the conditions of a dairy farm. IN milk was determined by KMAFAnM and the microflora was identified by the MALDITOF mass spectrometry method. It was established that KMAFAnM decreased by two orders of magnitude after pasteurization of milk. In raw milk Escherichia coli, Enterococcus faecalis and Pseudomonas aeruginosa were detected, in pasteurized milk Escherichia coli and Enterococcus faecalis, which indicates a possible violation of pasteurization regimes, or repeated sample contamination. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12582 |
УДК: | 614.31:637.133.3/.12:619 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vyznachennja_efektyvnosti.pdf | 750,9 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.