Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12511
Title: Гастрит у свиней (етіологія, поширення та лікування)
Other Titles: Gastritis in pigs (etiology, distribution and treatment)
Authors: Струбчевська, Дар'я Олегівна
Strubchevska, Daria
Сідлецька, Ірина Олександрівна
Sidletska, Iryna
Чуб, Олександр Васильович
Chub, Alexander
Keywords: шлунково-кишкові хвороби;незаразна патологія;гастрит;гастроентерит;поросята;свині;gastrointestinal diseases;non-infectious pathology;gastritis;gastroenteritis;piglets;pigs
Issue Date: 2023
Publisher: БНАУ
Citation: Струбчевська Д.О. Гастрит у свиней (етіологія, поширення та лікування) / Д.О. Струбчевська, І.О. Сідлецька, О.В. Чуб // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.61-63.
Abstract: Основу технології ведення промислового свинарства складає організація біологічно повноцінного і економічно ефективного вирощування та відгодівлі тварин, комплектування та утримання маточного поголів’я за комплексної механізації всіх виробничих циклів та повному ветеринарному забезпеченні. Утримання свиней на промислових комплексах дозволяє зекономити на 20 – 30 % витрати кормів на одиницю продукції та більше ніж у чотири рази підвищити продуктивність праці порівняно зі звичайними товарними фермами. Свині відрізняються цілим рядом біологічних та господарських особливостей, завдяки яким можна отримати високоякісну м’ясну продукцію при порівняно невисоких затратах праці, зекономити витрати кормів (до 4 – 6 кормових одиниці на 1 кг приросту), одержати високий забійний вихід – 72 – 85 %.
Description: The basis of the technology of industrial pig farming is the organization of biologically complete and cost-effective breeding and fattening of animals, stocking and maintenance of breeding stock for complex mechanization of all production cycles and full veterinary support. Keeping pigs on industrial complexes allows to save 20-30% of feed consumption per unit of production and more than in increase labor productivity four times compared to conventional commodity farms. Pigs are different a number of biological and economic features, thanks to which it is possible to obtain high-quality meat products with relatively low labor costs, save feed costs (up to 4-6 feed units per 1 kg increase), get a high slaughter yield - 72 - 85%.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12511
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.053.09.:616.33/.34-008.111
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
gastryt_u_svynej.pdf745,89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.