Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12511
Назва: Гастрит у свиней (етіологія, поширення та лікування)
Інші назви: Gastritis in pigs (etiology, distribution and treatment)
Автори: Струбчевська, Дар'я Олегівна
Strubchevska, Daria
Сідлецька, Ірина Олександрівна
Sidletska, Iryna
Чуб, Олександр Васильович
Chub, Alexander
Ключові слова: шлунково-кишкові хвороби;незаразна патологія;гастрит;гастроентерит;поросята;свині;gastrointestinal diseases;non-infectious pathology;gastritis;gastroenteritis;piglets;pigs
Дата публікації: 2023
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Струбчевська Д.О. Гастрит у свиней (етіологія, поширення та лікування) / Д.О. Струбчевська, І.О. Сідлецька, О.В. Чуб // Матеріали Всеукраїнської наук.-практ. конф. магістрантів і молодих дослідників «Наукові пошуки молоді у ХХІ столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини» (БНАУ, 16 листопада 2023 р.). – Біла Церква, 2023. – С.61-63.
Короткий огляд (реферат): Основу технології ведення промислового свинарства складає організація біологічно повноцінного і економічно ефективного вирощування та відгодівлі тварин, комплектування та утримання маточного поголів’я за комплексної механізації всіх виробничих циклів та повному ветеринарному забезпеченні. Утримання свиней на промислових комплексах дозволяє зекономити на 20 – 30 % витрати кормів на одиницю продукції та більше ніж у чотири рази підвищити продуктивність праці порівняно зі звичайними товарними фермами. Свині відрізняються цілим рядом біологічних та господарських особливостей, завдяки яким можна отримати високоякісну м’ясну продукцію при порівняно невисоких затратах праці, зекономити витрати кормів (до 4 – 6 кормових одиниці на 1 кг приросту), одержати високий забійний вихід – 72 – 85 %.
Опис: The basis of the technology of industrial pig farming is the organization of biologically complete and cost-effective breeding and fattening of animals, stocking and maintenance of breeding stock for complex mechanization of all production cycles and full veterinary support. Keeping pigs on industrial complexes allows to save 20-30% of feed consumption per unit of production and more than in increase labor productivity four times compared to conventional commodity farms. Pigs are different a number of biological and economic features, thanks to which it is possible to obtain high-quality meat products with relatively low labor costs, save feed costs (up to 4-6 feed units per 1 kg increase), get a high slaughter yield - 72 - 85%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12511
УДК: 636.4.053.09.:616.33/.34-008.111
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gastryt_u_svynej.pdf745,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.