Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12468
Title: Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у господарстві «Ferma Brata» Рівненської області
Other Titles: Analysis and improvement of milk production and processing technology at the farm "Ferma Brata" of the Rivne region
Authors: Куришко, Дмитро Віталійович
Kuryshko, Dmytro
Keywords: корови;cows;молоко;milk;технологія;technology;продуктивність;productivity;годівля;feeding
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Куришко Д. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у господарстві «Ferma Brata» Рівненської області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О. В. Борщ, доцент. - Біла Церква, 2023. 50 с.
Abstract: Застосування удосконаленої технології на модернізованій фермі господарства «Ферма Брата» дала можливість поліпшити процеси доїння корів загального дійного стада, згодовування кормосумішей на кормовому столі, очищення проходів від гною і транспортування його у гноєсховище, що призвело до зниження затрат праці на виробництво 1ц молока по фермі до 3,4 л-год. Застосування автоматизованої системи управління стадом дасть можливість профілактикувати мастити у корів, своєчасно виявляти корів в охоті і визначати час їх осіменіння, на ранній стадії визначати порушення в годівлі і попереджувати їх негативні наслідки. Переробка молока, отриманого на фермі, на вершки і кефір дасть можливість більш, як утричі підвищити прибутки по фермі порівняно з прямою реалізацією його на переробне підприємство.
Description: The application of advanced technology at the modernized farm of the Brata farm made it possible to improve the processes of milking cows of the general dairy herd, feeding feed mixtures on the feed table, cleaning the passages from manure and transporting it to the manure storage, which led to a decrease in labor costs for the production of 1 cent of milk on the farm to 3.4 l-h. The use of an automated herd management system will make it possible to prevent fatness in cows, detect cows in heat in a timely manner and determine the time of their insemination, identify feeding disorders at an early stage and prevent their negative consequences. The processing of milk obtained on the farm into cream and kefir will provide an opportunity to more than triple the profits of the farm compared to its direct sale at the processing enterprise.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12468
metadata.dc.identifier.udc: 637.12
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf825,94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.