Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12468
Назва: Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у господарстві «Ferma Brata» Рівненської області
Інші назви: Analysis and improvement of milk production and processing technology at the farm "Ferma Brata" of the Rivne region
Автори: Куришко, Дмитро Віталійович
Kuryshko, Dmytro
Ключові слова: корови;cows;молоко;milk;технологія;technology;продуктивність;productivity;годівля;feeding
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Куришко Д. В. Аналіз та удосконалення технології виробництва і переробки молока у господарстві «Ferma Brata» Рівненської області: кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ ; Наук. кер. О. В. Борщ, доцент. - Біла Церква, 2023. 50 с.
Короткий огляд (реферат): Застосування удосконаленої технології на модернізованій фермі господарства «Ферма Брата» дала можливість поліпшити процеси доїння корів загального дійного стада, згодовування кормосумішей на кормовому столі, очищення проходів від гною і транспортування його у гноєсховище, що призвело до зниження затрат праці на виробництво 1ц молока по фермі до 3,4 л-год. Застосування автоматизованої системи управління стадом дасть можливість профілактикувати мастити у корів, своєчасно виявляти корів в охоті і визначати час їх осіменіння, на ранній стадії визначати порушення в годівлі і попереджувати їх негативні наслідки. Переробка молока, отриманого на фермі, на вершки і кефір дасть можливість більш, як утричі підвищити прибутки по фермі порівняно з прямою реалізацією його на переробне підприємство.
Опис: The application of advanced technology at the modernized farm of the Brata farm made it possible to improve the processes of milking cows of the general dairy herd, feeding feed mixtures on the feed table, cleaning the passages from manure and transporting it to the manure storage, which led to a decrease in labor costs for the production of 1 cent of milk on the farm to 3.4 l-h. The use of an automated herd management system will make it possible to prevent fatness in cows, detect cows in heat in a timely manner and determine the time of their insemination, identify feeding disorders at an early stage and prevent their negative consequences. The processing of milk obtained on the farm into cream and kefir will provide an opportunity to more than triple the profits of the farm compared to its direct sale at the processing enterprise.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12468
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vyrobnytstvo_i_pererobka_moloka_koriv.pdf825,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.