Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12430
Title: Аналіз технології виробництва і переробки яєць та шляхи її удосконалення у ПП «Папужинці» Кіровоградської області
Other Titles: Analysis of the technology of egg production and processing and ways of its improvement in the private enterprise "Papuzhyntsi", Kirovograd region
Authors: Шмалько, Євгеній Ігорович
Shmalko, Yevhenii
Keywords: кури;chickens;годівля;feeding;премікс;premix;якість шкаралупи;shell quality;вивід курчат;hatching
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний універстет
Citation: Шмалько Є. В. Аналіз технології виробництва і переробки яєць та шляхи її удосконалення у ПП «Папужинці» Кіровоградської області : кваліфікаційна робота магістра : спец. 204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва". ОПП "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва" / БНАУ; Наук. кер. П.М. Каркач, доцент. - Біла Церква, 2023.- 52 с.
Abstract: Мета роботи: проведення аналізу технологічних параметрів утримання та годівлі курей-несучок та надання пропозицій щодо підвищення продуктивності і покращення якості яєць шляхом додаткового введення в раціон вітамінно-мінерального преміксу AVA CHICK MIX HHL. Об’єктом досліджень є: кури м'ясо-яєчної породи адлерська срібляста. На підставі проведених досліджень встановлено позитивний ефект на несучість курей і на показники відтворення та збільшення кількості добових курчат, що сприяло підвищенню рентабельності виробництва. За наслідками дослідження сформульовані такі пропозиції: для забезпечення повної підтримки організму під час яйцекладки, покращення якості шкаралупи та збільшення виходу інкубаційних яєць пропонується додавати в раціон годівлі курей премікс AVA CHICK MIX HHL в дозі 2,5%, що становить приблизно 3,5 г/гол/на добу. Кваліфікаційна робота магістра містить 52 сторінки, 5 таблиць, 5 рисунків, список використаних джерел із 74 найменувань
Description: Purpose: to analyze the technological parameters of keeping and feeding laying hens and to provide proposals for increasing productivity and improving egg quality by supplementing the diet with vitamin and mineral premix AVA CHICK MIX HHL. The object of research is: meat and egg chickens of the Adler silver breed. Based on the research, a positive effect on the egg production of chickens and on reproduction rates and an increase in the number of daily chicks was found, which contributed to an increase in production profitability. Based on the results of the study, the following proposals were formulated: to ensure full support of the body during egg-laying, improve the quality of the shell and increase the yield of hatching eggs, it is proposed to add AVA CHICK MIX HHL premix to the chicken diet at a dose of 2.5%, which is approximately 3.5 g/head/day. The master's thesis consists of 52 pages, 5 tables, 5 figures, and a list of 74 references.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12430
metadata.dc.identifier.udc: 637.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vyrobnytstvo_i_pererobka_ kuriachykh_yaiets.pdf945,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.