Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12313
Title: Організація фаршевих консервів
Other Titles: Organization of minced meat preserves
Authors: Шалабай, Дарина Павлівна
Shalabai, Daryna
Keywords: м'ясні фаршеві консерви;canned minced meat;вимоги до м'ясної сировини;requirements for meat raw materials;технологічне обладнання;technological equipment;технологічний розрахунок;technological calculation;подрібнення м'яса;grinding of meat;стерилізація банкових консервів;sterilization of cans
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Шалабай Д. П. Організація фаршевих консервів: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2024. — 53 с.
Abstract: М'ясні консерви – є харчовими готовими продуктами, що упаковуються герметично, стерилізуються нагріванням до температури, яка призупиняє життєдіяльність мікроорганізмів та можуть зберігатися протягом тривалого терміну із збереженням якісних показників. На основі аналізу ринку м'ясних консервів в Україні було обґрунтовано виробництво м'ясних фаршевих консервів. Фаршеві консерви будуть виготовлятися в жерстяних банках № 8 / 353 г. У роботі зроблений продуктовий розрахунок виробництва м'ясних консервів, на основі розрахунків продуктивності та потужності обладнання зроблено підбір технологічного обладнання для виробництва банкових консерів. Для стерилізації консервів буде впроваджено горизонтальний автоклав. Стерилізація буде здійснюватися за температури 115 оС. Розроблено схему технохімічного контролю технологічних процесів та параметрів оцінки якості м'ясних фаршевих консервів. За економічними розрахунками рентабельність виробництва фаршевих консервів буде складати 2,1 %.
Description: Canned meat is ready-to-eat food products that are hermetically packed, sterilized by heating to a temperature that stops the life of microorganisms and can be stored for a long time while maintaining quality indicators. On the basis of the analysis of the canned meat market in Ukraine, the production of canned minced meat was substantiated. Canned minced meat will be produced in tin cans No. 8 / 353 g. In the work, a product calculation for the production of canned meat was made, based on the calculations of the productivity and power of the equipment, a selection of technological equipment was made for the production of bank preserves. A horizontal autoclave will be introduced to sterilize canned goods. Sterilization will be carried out at a temperature of 115 oC. A scheme of technochemical control of technological processes and parameters for evaluating the quality of canned minced meat has been developed. According to economic calculations, the profitability of canned meat production will be 2,1%.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12313
metadata.dc.identifier.udc: 641.512.4
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_farshevykh_konserviv.pdf1,03 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.