Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12238
Title: Організація виробництва пива
Other Titles: Organization of the production of beer
Authors: Голуб, Владислав Богданович
Golub, Vladyslav
Keywords: пиво;beer;сировина;raw materials;технологічний процес;technological process;обладнання;equipment
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Голуб В. Б. Організація виробництва пива: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник С. А. Лесь, асистент. — Біла Церква, 2024. — 35 с.
Abstract: Проведено технологічні розрахунки потреб в основній та допоміжній сировині. Сформовано та обґрунтовано вибір асортименту продукції. Було обрано оптимальну схему технологічного процесу виробництва формового хліба, яка забезпечить стабільний та ефективний результат при виробництві продукції. Зазначено основні вимоги, які враховуються під час вибору сировини для виробництва. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва пива. Підібрано та розраховано кількість необхідного обладнання. На основі апаратурно-технологічної схеми виконано опис технології виробництва пива. Проведено аналіз факторів, які формують ефективне, економічно вигідне виробництво.
Description: Technological calculations of the needs for the main and auxiliary raw materials have been carried out. The selection of the product range has been formed and substantiated. The optimal scheme of the technological process for the production beer was chosen, which will ensure a stable and effective result in the production of products. The main requirements that are taken into account during the selection of raw materials for production have been identified. An equipment and technological scheme for the production of boiled and smoked sausages has been developed. The amount of necessary equipment is selected and calculated. On the basis of the equipment and technological scheme, a description of the production technology of boiled and smoked sausages is made. The calculation of economic costs for the production of the necessary equipment was carried out. It was concluded that production will be effective due to properly selected modern equipment, which will allow to produce high-quality products with maximum use of working hours of machines and minimal downtime of production.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12238
metadata.dc.identifier.udc: 663.44
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_pyva.pdf532,63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.