Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12235
Title: Організація виробництва згущеного стерилізованого молока
Other Titles: Organization of the production of condensed sterilized milk
Authors: Бузон, Анатолій Васильович
Buzon, Anatoly
Keywords: згущені молочні продукти;condensed milk products;технологія згущеного стерилізованого молока;technology of condensed sterilized milk;молочна сировина;milk raw materials;вакуум-випарна установка;vacuum evaporation plant;стерилізатор;sterilizer;технохімічний контроль;technochemical control
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Бузон А. В. Організація виробництва згущеного стерилізованого молока: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник В. М. Надточій, доцент. — Біла Церква, 2024. — 41 с.
Abstract: Завдяки підвищеному вмісту сухих речовин у згущеному молоці та тривалому терміну зберігання цей молочний продукт в умовах сьогодення є економічно вигідним для молокопереробних підприємств. У роботі за технологічного розрахунку розроблена схема направлення переробки молока на проектований молочний продукт. Проведені розрахунки підбору технологічного обладнання для приймального відділення, апаратного цеху, вакуум-випарної установки та роторної стерилізаційної установки. Для контролю технологічного процесу розроблено схему технохімічного контролю виробництва згущеного стерилізованого молока. Зроблено висновок, що згущене стерилізоване молоко є багатим джерелом білків, жирів, вуглеводів, кальцію та інших поживних речовин, що робить його цінним та зручним продуктом харчування, особливо для людей, які мають обмежений доступ до свіжих продуктів.
Description: Due to the increased content of solids in condensed milk and a long shelf life, this dairy product is economically profitable for milk processing enterprises in today's conditions. In the process of technological calculation, a scheme for directing milk processing to the designed dairy product was developed. Calculations for the selection of technological equipment for the receiving department, hardware shop, vacuum evaporation plant and rotary sterilization plant have been carried out. To control the technological process, a technochemical control scheme for the production of condensed sterilized milk has been developed. It is concluded that sterilized condensed milk is a rich source of protein, fat, carbohydrates, calcium and other nutrients, making it a valuable and convenient food, especially for people who have limited access to fresh food.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12235
metadata.dc.identifier.udc: 637.1
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_zghushchenoho.pdf717,18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.