Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12234
Title: Організація виробництва курячих напівфабрикатів
Other Titles: Organization of the production of chicken semi-finished products
Authors: Бублій, Маріанна Олександрівна
Bublii, Marianna
Keywords: птиця;poultry;переробка;processing;напівфабрикати;semi-finished products;технологія;technology;обладнання;equipment
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Бублій М. О. Організація виробництва курячих напівфабрикатів: кваліфікаційна робота бакалавр (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник В. Ю. Білий, асистент . — Біла Церква, 2024. — 34 с.
Abstract: Робота включає аналіз сучасного стану ринку курячих напівфабрикатів, характеристику основних видів сировини, що використовується, а також опис технологічного процесу виробництва. Особлива увага приділена питанням контролю якості та безпечності продукції на різних етапах виробництва. У дослідженні розглянуто екологічні аспекти виробничого процесу, зокрема заходи з мінімізації відходів та зниження негативного впливу на навколишнє середовище. Проведено розрахунок економічної ефективності виробництва курячих напівфабрикатів при рентабельності 12%, що дозволяє оцінити потенційний прибуток та обґрунтувати доцільність впровадження проекту. Результати дослідження підтверджують, що при раціональному підході до організації виробничого процесу можна досягти високої якості готової продукції та конкурентоспроможності на ринку.
Description: The work includes an analysis of the current state of the chicken semi-finished products market, a description of the main types of raw materials used, as well as a description of the technological process of production. Special attention is paid to issues of quality control and product safety at various stages of production. The study examines the environmental aspects of the production process, in particular measures to minimize waste and reduce the negative impact on the environment. The calculation of the economic efficiency of the production of chicken semi-finished products with a profitability of 12% was carried out, which allows to estimate the potential profit and justify the feasibility of the project implementation. The results of the study confirm that with a rational approach to the organization of the production process, it is possible to achieve high quality of finished products and competitiveness on the market.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12234
metadata.dc.identifier.udc: 637.5
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_kuriachykh.pdf440,39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.