Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12233
Title: Організація виробництва крохмалю
Other Titles: Organization of starch production
Authors: Бублик, Володимир Володимирович
Bublik, Volodymyr
Keywords: кукурудза;corn;розчин сірчаної кислоти;sulfuric acid solution;обладнання;equipment;технологічна схема;technological scheme;крохмаль;starch
Issue Date: 2024
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Бублик В. В. Організація виробництва крохмалю: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук.керівник Л. П. Король-Безпала, доцент. — Біла Церква, 2024. — 43 с.
Abstract: Сучасна крохмальна промисловість – важлива галузь народного господарства. Підприємства випускають сухий крохмаль, глюкозу, різні види крохмальної патоки, модифіковані крохмалі, декстрин, сиропи та ін. Асортимент продукції, що виробляється становить десятки найменувань. Крохмаль та крохмалепродукти використовують в різних галузях харчової промисловості - кондитерській, хлібопекарській, консервній, молочній, а також в медичній, текстильній, поліграфічній, паперовій та ін. Підприємства, які переробляють картоплю і кукурудзу, отримують вищий крохмаль вологістю 50 ... 52%. Такий крохмаль зберігатися не може, так як є прекрасним середовищем для розвитку мікроорганізмів. Тому сирий крохмаль переробляють в сухий. Кукурудзя́ний крохма́ль — це крохмаль, добутий з кукурудзяних зерен, який не містить глютену. Проведено технологічні розрахунки затрати основної та допоміжної сировини для технології виготовлення кукурудзяного крохмалю, підібране та розраховане обладнання, яке відповідає вимогам для виготовлення готового продукту.
Description: The modern starch industry is an important sector of the national economy. The enterprises produce dry starch, glucose, various types of starch syrup, modified starches, dextrin, syrups, etc. The range of products produced includes dozens of items. Starch and starch products are used in various branches of the food industry - confectionery, bakery, canning, dairy, as well as in the medical, textile, printing, paper, etc. Enterprises processing potatoes and corn receive higher starch with a moisture content of 50...52%. Such starch cannot be preserved because it is an excellent environment for the development of microorganisms. Therefore, raw starch is processed into dry starch. Cornstarch is a starch extracted from corn kernels that does not contain gluten. Technological calculations of the costs of main and auxiliary raw materials for the production technology of corn starch were carried out, equipment was selected and calculated that meets the requirements for the manufacture of the finished product.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12233
metadata.dc.identifier.udc: 677.852
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_krokhmaliu.pdf455,05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.