Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12230
Назва: Організація виробництва сухого знежиреного молока
Інші назви: Organization of production of dry skimmed milk
Автори: Артюшок, Олена Сергіївна
Artyushok, Elena
Ключові слова: молочні консерви;canned milk;технологія сухого знежиреного молока;technology of dry skimmed milk;вимоги до сировини;requirements for raw materials;технологічне обладнання;technological equipment;розпилювальне сушіння;spray drying;технологічний розрахунок;technological calculation
Дата публікації: 2024
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Артюшок О. С. Організація виробництва сухого знежиреного молока: кваліфікаційна робота бакалавра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Шурчкова Ю. О., професор. — Біла Церква, 2024. — 51 с.
Короткий огляд (реферат): Сухе знежирене молоко має значно довший термін зберігання, ніж свіже молоко, що робить його більш зручним для зберігання та транспортування. Для забезпечення ритмічного молочного виробництва є використання сухого молока. Тому на основі ретельного аналізу ринку молочних продуктів в Україні було обґрунтовано виробництво сухого знежиреного молока. У роботі зроблений продуктовий розрахунок виробництва сухого знежиреного молока, на основі розрахунків продуктивності та потужності обладнання зроблено підбір технологічного обладнання для технологічної лінії виробництва сухого знежиреного молока. Розроблено схему технохімічного контролю технологічних процесів та параметрів оцінки якості сухого знежиреного молока. Зроблені висновки, що для розширення асортименту та покращення ринку сухих молочних продуктів доцільно виробляти сухе знежирене молоко.
Опис: Skim milk powder has a much longer shelf life than fresh milk, which makes it more convenient to store and transport. Dry milk is used to ensure rhythmic milk production. Therefore, on the basis of a thorough analysis of the dairy market in Ukraine, the production of skimmed milk powder was substantiated. In the work, a product calculation for the production of dry skimmed milk was made, based on the calculations of the productivity and power of the equipment, a selection of technological equipment was made for the technological line of the production of dry skimmed milk. A scheme of technochemical control of technological processes and parameters for assessing the quality of skimmed milk powder has been developed. Conclusions were made that in order to expand the range and improve the market of dry milk products, it is advisable to produce dry skimmed milk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/12230
УДК: 637.1
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
orhanizatsiia_vyrobnytstva_sukhoho.pdf664,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.