Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11774
Title: Спосіб виробництва молока козиного пастеризованого
Other Titles: The method of production of pasteurized goat's milk
Authors: Гребельник, Оксана Петрівна
Hrebelnyk, Oksana
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Galina
Keywords: Козине молоко;Goat's milk;цикорій;chicory;біологічна цінність;biological value
Issue Date: 2024
Citation: Гребельник О.П. Спосіб виробництва молока козиного пастеризованого : пат.155966 Україна : А23С 9/156 (2006.01) / О. П. Гребельник, Л. П. Загоруй, Г. П. Калініна. – № u 2023 01902 ; заявл. 124.04.2023 ; опубл. 24.04.2024, Бюл. №17. – 4 с.
Abstract: Спосіб виробництва молока козиного пастеризованого, який включає нормалізацію незбираного молока, внесення наповнювача, пастеризацію, охолодження з наступним розливом, який відрізняється тим, що як молочну сировину використовують молоко козине; як наповнювач – цикорій у стані сухого екстракту у кількості 1,2 –1,4 % до маси готового продукту, з наступною пастеризацією за 72± 2 °С з експозицією 20 с.
Description: The method of production of pasteurized goat's milk, which includes the normalization of whole milk, introduction of filler, pasteurization, cooling followed by bottling, which is characterized by the fact that goat's milk is used as a dairy raw material; as a filler - chicory in the state of a dry extract in the amount of 1.2-1.4% to the weight of the finished product, followed by pasteurization at 72 ± 2 °C with an exposure of 20 seconds.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11774
metadata.dc.identifier.udc: 636.39.034
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
sposib_vyrobnytstva_moloka.pdf11,8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.