Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11631
Title: Аналіз та удосконалення технології сирокопчених ковбас із застосуванням різних видів сировини в умовах «Київського м’ясокомбінату» Київської області
Other Titles: Analysis and improvement of the technology of raw smoked sausages using different types of raw materials in the conditions of the "Kyiv meat processing plant" of the Kyiv region
Authors: Федорук, Наталія Миколаївна
Fedoruk, Nataliya
Keywords: технологія;technology;сирокопчені ковбасні вироби;smoked sausage;яловичина;beef;свинина напівжирна;pork bold;starting culture;стартова культура;recipe;рецептурний склад
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Федорук Н. М. Аналіз та удосконалення технології сирокопчених ковбас із застосуванням різних видів сировини в умовах «Київського м’ясокомбінату» Київської області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник Ю. О. Шурчкова, доцент. — Біла Церква, 2023. — 49 с.
Abstract: Метою даної магістерської роботи є розширення асортименту сирокопчених ковбас з використанням стартових культур швидкої ферментації. Об'єкт дослідження – технологія виробництва сирокопчених ковбас з використанням стартових культур швидкої ферментації та кольороутворюючих стабілізаторів. Предмет досліджень – стартові культури, сирокопчені ковбаси, кольороутворюючі стабілізатори. Методи досліджень - поставлені завдання вирішувалися з використанням сучасних органолептичних, фізико-хімічних, функціонально-технологічних, структурно-механічних та мікробіологічних методів досліджень. За результатами лабораторних досліджень і проведених дегустацій були удосконалені рецептури сирокопчених ковбасних виробів.
Description: The purpose of the master's work is to expand the range smoked sausages with starter cultures rapid fermentation. Object of research technology of smoked sausages with starter cultures rapid fermentation. The subject of research – starter culture, smoked sausage. Research Methods - tasks solved using modern physicochemical, functional and technological, structural, mechanical and microbiological research techniques. According to the results of laboratory tests and conducted tastings were selected optimal recipe smoked sausage and filed a patent application.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11631
metadata.dc.identifier.udc: 637.523
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Федорук Наталія Миколаївна МАГ 23.pdf403,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.