Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11624
Title: Аналіз та удосконалення технології напоїв з молочної сироватки в умовах ТОВ «Люстдорф» Вінницької області
Other Titles: Analysis and improvement of whey beverage technology in the conditions of Lustdorf LLC of the Vinnytsia region
Authors: Сивак, Євгеній Русланович
Sivak, Yevheniy
Keywords: молочна сироватка;whey;квас «Шипшиновий»;"Rose hip" kvass;біологічна цінність;biological value;екстракт шипшини;rose hip extract;дослідження;research;рецептура;recipe;технологія;technology
Issue Date: 2023
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Сивак Є. Р. Аналіз та удосконалення технології напоїв з молочної сироватки в умовах ТОВ «Люстдорф» Вінницької області: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук.керівник А.Д. Качан, доцент. — Біла Церква, 2023. — 42 с.
Abstract: Виробництво квасу з молочної сироватки дозволить переробляти значні обсяги сироватки та підвищити харчову і біологічну цінність готового продукту. Дослідженнями встановлено, що виробництво напоїв на основі сироватки дасть можливість отримати продукти, які володіють дієтичними, профілактичними, лікувальними властивостями та забезпечити безвідходне виробництво. Встановлено оптимальні дози рецептурних компонентів, зокрема, сироватки молочної, цукру, екстракту шипшини, хлібопекарських дріжджів. Описано доцільність та необхідність організації раціонального використання молочної сироватки на підприємствах молокопереробної промисловості. Проведено дослідження складу і властивостей молочної сироватки, оцінена її харчова і енергетична цінність.
Description: The production of kvass from milk whey will allow processing significant volumes of whey and increase the nutritional and biological value of the finished product. Research has established that the production of whey-based beverages will provide an opportunity to obtain products that have dietary, preventive, and therapeutic properties and ensure waste-free production. Optimal doses of recipe components, in particular, whey, sugar, rose hip extract, baker's yeast, have been established. The expediency and necessity of organizing the rational use of milk whey at enterprises of the milk processing industry is described. The composition and properties of milk whey were studied, its nutritional and energy value was evaluated.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11624
metadata.dc.identifier.udc: 637.142.2
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сивак Євгеній Руслановия МАГ 23.pdf587,7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.