Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11292
Title: Інтенсивність кріогенної обробки м’ясопродуктів
Other Titles: The intensity of cryogenic processing of meat products
Authors: Кепко, Олег Ігорович
Kepko, Oleg
Чернюшок, O. A.
Chernyushok, O.
Федоров, Володимир Гаврилович
Fedorov, Volodymyr
Keywords: охолодження;cooling;заморожування;freezing;м’ясні продукти;meat products;інтенсивність;intensity;густина теплового потоку;heat flux density;коефіцієнт тепловіддачі;heat transfer coefficient
Issue Date: Feb-2016
Citation: Чернюшок О.А. Інтенсивність кріогенної обробки м’ясопродуктів / О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров, О.І. Кепко // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – Харків. – 2016. Вип. 1(23). – С.193-201.
Abstract: Подано дослідження з визначення інтенсивності процесів охолодження та заморожування м’ясних продуктів, що залежить від розмірів продукту, температури та швидкості повітря. У заморожених м’ясних продуктах швидкість перебігу процесів, що впливають на якість, у багато разів менша, ніж в охолоджених. Досліджено динаміку густини теплового потоку під час холодильного оброблення зразків м’ясних продуктів. \ One of the important conditions of meat products preservation is a maintenance of their high quality and nutritive value. Usage of cold treatment enables preservation over a long period. Cooled products after preservation insignificantly differ from fresh ones. The article contains research regarding determination of the cooling process intensification of meat products subject to their size, temperature and air velocity. Necessity of the meat products freezing will increase their preservation term. Velocity of the processes inside the frozen meat products, influencing their quality, is significantly lower than in the cooled products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11292
metadata.dc.identifier.udc: 637.514.5.037
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
content.pdf206,92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.