Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11276
Title: Optimization of meat carcasses cooling
Other Titles: Оптимізація охолодження м'ясних туш
Authors: Кепко, Олег Ігорович
Kepko, Oleg
Чернишок, О.
Chernyushok, O.
Федоров, Володимир Гаврилович
Fedorov, Volodymyr
Keywords: охолодження м'ясних туш;meat carcass cooling;вплив параметрів;impact of parameters;яловичина;beef;pork;свинина
Issue Date: 2016
Citation: Chernyushok O., Fedorov V., Kepko O. Optimization of meat carcasses cooling / 8th Central European Congress on Food 2016 Food Sciens for Well-being Book of abstracts, 23-26 May 2016, Kyiv. – С.155.
Abstract: Ця робота присвячена дослідженню методів оптимізації процесу охолодження м'ясних туш. Досліджено вплив різних параметрів, таких як температура, вологість та швидкість потоку повітря, на якість та тривалість охолодження м'яса. Використано різноманітні технології, включаючи вентиляцію, обертання туш та використання спеціальних холодильних установок. Результати досліджень допомагають вдосконалити процес охолодження м'яса з метою збереження його якості та продовження терміну зберігання. \ This study focuses on optimizing the cooling process of meat carcasses. The impact of various parameters such as temperature, humidity, and airflow velocity on the quality and duration of meat cooling is investigated. Various technologies are employed, including ventilation, carcass rotation, and the use of specialized refrigeration units. The results of the study help to improve the meat cooling process to maintain its quality and prolong its shelf life.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11276
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chernyushok O., Fedorov V., Kepko O. OPTIMIZATION OF MEAT CARCASSES COOLING.pdf648,57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.