Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11269
Title: Особливості охолодження сиру під час дозрівання
Other Titles: Features of cheese cooling during ripening
Authors: Кепко, Олег Ігорович
Kepko, Oleg
Скарбовійчук, Олександр Михайлович
Skarboviichuk, Oleksandr
Keywords: сир;cheese;термічне оброблення;thermal treatment;тепломір;heat meter;баластний тепловий потік;ballast heat flux
Issue Date: 2013
Publisher: ФОП Грінь Д.С.
Citation: Федоров В.Г. Особливості охолодження сиру під час дозрівання / В.Г. Федоров, О.І. Кепко, О.М. Скарбовійчук. // Харчова наука і технологія. – К.: – 2013. – С. 114-115.
Abstract: Вперше встановлено, що під час термічного (холодильного або теплового) оброблення харчових продуктів частина теплоти може мати реверсний напрямок. Це призводить до перевитрати енергії та сировини. Вказано шляхи усунення або зменшення баластних теплових потоків. \ It was defined first in this article, that a part of heat during thermal (refrigeration or heat) treatment of food products has reverse direction. These ballast heat fluxes are a source of energy and raw materials over-expenditure. The means adduced of elimination or reduction of reverse heat flows
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11269
ISSN: 2073-8684
metadata.dc.identifier.udc: 637.1:053
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
content.pdf6,79 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.