Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11269
Title: | Особливості охолодження сиру під час дозрівання |
Other Titles: | Features of cheese cooling during ripening |
Authors: | Кепко, Олег Ігорович Kepko, Oleg Скарбовійчук, Олександр Михайлович Skarboviichuk, Oleksandr |
Keywords: | сир;cheese;термічне оброблення;thermal treatment;тепломір;heat meter;баластний тепловий потік;ballast heat flux |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | ФОП Грінь Д.С. |
Citation: | Федоров В.Г. Особливості охолодження сиру під час дозрівання / В.Г. Федоров, О.І. Кепко, О.М. Скарбовійчук. // Харчова наука і технологія. – К.: – 2013. – С. 114-115. |
Abstract: | Вперше встановлено, що під час термічного (холодильного або теплового) оброблення харчових продуктів частина теплоти може мати реверсний напрямок. Це призводить до перевитрати енергії та сировини. Вказано шляхи усунення або зменшення баластних теплових потоків. \ It was defined first in this article, that a part of heat during thermal (refrigeration or heat) treatment of food products has reverse direction. These ballast heat fluxes are a source of energy and raw materials over-expenditure. The means adduced of elimination or reduction of reverse heat flows |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11269 |
ISSN: | 2073-8684 |
metadata.dc.identifier.udc: | 637.1:053 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
content.pdf | 6,79 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.