Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11034
Title: Не втрачати цукор
Other Titles: Do not lose sugar
Authors: Карпук, Леся Михайлівна
Karpuk, Lesia
Keywords: буряки цукрові;біологічні форми;технологічна якість коренеплодів;sugar beets;biological forms;technological quality of root crops
Issue Date: 2018
Publisher: The Ukrainian Farmer
Abstract: Установлено, що вміст розчинної золи в коренеплодах обох біологічних форм буряків цукрових був нижчим від допустимої норми, яка становить 0,5-0,6%. Істотної різниці за цим показником залежно від біологічних форм буряків не було, хоча спостерігалася тенденція до збільшення вмісту золи в коренеплодах триплоїдних форм буряків. Уміст кондуктометричної золи пропорційно зменшувався залежно від тривалості вегетації. It was established that the content of soluble ash in the root crops of both biological forms of sugar beet was lower than the permissible norm, which is 0.5-0.6%. There was no significant difference in this indicator depending on the biological forms of beets, although there was a tendency to increase the ash content in the roots of triploid forms of beets. The content of conductometric ash decreased proportionally depending on the duration of vegetation.
Description: Карпук Л.М. Не втрачати цукор (2018). The Ukrainian Farmer. 11(107). 92-94.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/11034
Appears in Collections:Інші публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карпук_Фармер_11_2018.pdf1,68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.