Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1030
Title: | Організаційно-економічні засади формування попиту на ринку м'ясної продукції в Україні |
Other Titles: | Organizational and economic principles for the formation of demand in the meat products market in Ukraine |
Authors: | Варченко, Ольга Миронівна Varchenko, Olga Артімонова, Ірина Вікторівна Artimonova, Iryna Копитець, Наталія Григорівна Kopytets, Natalia |
Keywords: | попит;demand;сільське і міське населення;rural and urban population;домогосподарство;household;ринок;market;м’ясна продукція;meat products;дохід;income |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет, ПВНЗ "Університет економіки і підприємства", ПП "Інститут економіки, технологій і підприємництва" |
Abstract: | Ринок м’ясної продукції є важливою складовою продовольчого ринку країни, від стабільності функціонування якого значною мірою залежать рівень життя населення та забезпечення продовольчої безпеки країни. Складовим ринку м’ясної продукції є ринок продукції свинарства, тенденції розвитку якого формуються під впливом зростання динаміки виробничих показників галузі свинарства, з одного боку, а з іншого – глобалізаційними відносинами, а також впливом імпорту на внутрішній ринок та особливостями споживання населення, що зумовлює необхідність пошуку шляхів його удосконалення та подальшого розвитку.It is established that consumer demand for meat products is determined by economic, social and demographic and specific factors. It is revealed that economic and social and demographic factors influence the consumer demand for meat products, similar to those inherent in the demand for consumer goods. It is determined that the distinctive feature of consumer demand for the product under investigation is the attitude to food. It is revealed that in the conditions of the formation of market relations and strengthening of the conduit movement in our country there is a tendency to increase the attention of consumers on the quality of goods, which causes a corresponding reaction from the market. |
Description: | Варченко О.М. Організаційно-економічні засади формування попиту на ринку м'ясної продукції в Україні / О.М. Варченко, І.В. Артімонова, Н.Г. Копитець // Сталий розвиток економіки. - 2018. - № 2. - С.166-172. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1030 |
ISSN: | 2308-1988(Print) 2308-2011(Online) |
metadata.dc.identifier.udc: | 338.439.5:637.5(477) |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
organizacijno_ekonomichni.pdf | 703,76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.