Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9509
Назва: Управління виробничо-господарською діяльністю молокопереробних підприємств (за матеріалами ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат»)
Інші назви: Management of production and economic activities of milk processing enterprises (according to the materials of Bilotserkivskyi Milk Plant LLC)
Автори: Шевченко, Андрій Ярославович
Shevchenko, Andrii
Ключові слова: ефективність;виробничо-господарська діяльність;молокопереробне підприємство;ресурсоощадність;енергоефективність;efficiency;production and economic activity;milk processing enterprise;resource saving;energy efficiency
Дата публікації: 2023
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шевченко А.Я. Управління виробничо- господарською діяльністю молокопереробних підприємств за матеріалами ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат» : кваліфікаційна робота магістра (073 «Менеджмент») / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра менеджменту. Наук. кер.: Ю.С. Гринчук, професор. Біла Церква, 2023. 81 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі було досліджено етапи аналізу ефективності виробничо-господарської діяльності суб’єкта господарювання з орієнтацією на досягнення мети його розвитку. Підвищення значень показників ефективності господарської діяльності підприємства вимагає здійснення пошуку резервів мінімізації витрат виробництва та підвищення цін на продукцію, головним чином за рахунок покращення її якості. Запропоновано напрямки ресурсоощадності, що передбачає запровадження посади енергоменеджера та запровадження системи бенчмаркінгу енергоефективності, що дозволить встановити відмінності у питомому споживанні енергії та оцінити розрив між порівнюваною компанією і компанією еталоном. Визначено причини зміни питомого споживання, що дозволяє визначити й впровадити заходи з його зниження.
Опис: In the work, the stages of the analysis of the efficiency of the production and economic activity of the economic entity with an orientation towards achieving the goal of its development were investigated. Increasing the values ​​of indicators of the economic activity of the enterprise requires the search for reserves to minimize production costs and increase the prices of products, mainly due to the improvement of their quality. Areas of resource saving are proposed, which involves the introduction of the position of energy manager and the introduction of the energy efficiency benchmarking system, which will allow establishing differences in specific energy consumption and assessing the gap between the comparative company and the reference company. The reasons for the change in specific consumption have been determined, which makes it possible to determine and implement measures to reduce it.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9509
УДК: 338.432:637.1
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shevchenko.pdf472,08 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.