Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9175
Назва: | Показники якості води за інкубування ікри Acipenser ruthenus |
Інші назви: | Indicators of water quality during incubation of Acipenser ruthenus caviar |
Автори: | Гриневич, Наталія Євгеніївна Grynevych, Nataliia Осадча, Юлія Василівна Osadcha, Yuliia |
Ключові слова: | Acipenser ruthenus;інкубування;якість води;температура;кисень;Acipenser ruthenus;incubation;water quality;temperature;oxygen |
Дата публікації: | тра-2023 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Гриневич Н.Є. Показники якості води за інкубування ікри Acipenser ruthenus / Н.Є. Гриневич, Ю.В. Осадча // Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти: Збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль 24–25 травня 2023 року). Тернопіль, 2023. – С. 94–95. |
Короткий огляд (реферат): | Вода яка надходить під час інкубації ікри осетрових до інкубаційних апаратів має бути гідрокарбонатною з сумою іонів не більше 0,3-0,4 г/л. Обов’язкова умова успішного технологічного процесу – підтримання сприятливої концентрації розчиненого у воді кисню. Оптимальний його вміст – не нижче за 6 мг/л, але не менше 80% насичення. Із зниженням концентрації кисню до 4 мг/л, особливо в умова підвищених температур води, може виникати пригнічення дихання риб, що негативно позначається на інтенсивності їх живлення та росту. |
Опис: | The water supplied to the incubators during the incubation of sturgeon eggs should be carbonated with a total of no more than 0.3-0.4 g/l of ions. A prerequisite for a successful technological process is maintaining a favorable concentration of oxygen dissolved in water. Its optimal content is not lower than 6 mg/l, but not less than 80% saturation. With a decrease in oxygen concentration to 4 mg/l, especially in conditions of elevated water temperatures, fish breathing may be inhibited, which negatively affects the intensity of their nutrition and growth. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9175 |
ISBN: | 978-617-7875-61-0 |
УДК: | 639.3.041.2 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Pokaznyky_yakosti.pdf | 816,73 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.