Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9175
Назва: Показники якості води за інкубування ікри Acipenser ruthenus
Інші назви: Indicators of water quality during incubation of Acipenser ruthenus caviar
Автори: Гриневич, Наталія Євгеніївна
Grynevych, Nataliia
Осадча, Юлія Василівна
Osadcha, Yuliia
Ключові слова: Acipenser ruthenus;інкубування;якість води;температура;кисень;Acipenser ruthenus;incubation;water quality;temperature;oxygen
Дата публікації: тра-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Гриневич Н.Є. Показники якості води за інкубування ікри Acipenser ruthenus / Н.Є. Гриневич, Ю.В. Осадча // Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти: Збірник матеріалів ІІ Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль 24–25 травня 2023 року). Тернопіль, 2023. – С. 94–95.
Короткий огляд (реферат): Вода яка надходить під час інкубації ікри осетрових до інкубаційних апаратів має бути гідрокарбонатною з сумою іонів не більше 0,3-0,4 г/л. Обов’язкова умова успішного технологічного процесу – підтримання сприятливої концентрації розчиненого у воді кисню. Оптимальний його вміст – не нижче за 6 мг/л, але не менше 80% насичення. Із зниженням концентрації кисню до 4 мг/л, особливо в умова підвищених температур води, може виникати пригнічення дихання риб, що негативно позначається на інтенсивності їх живлення та росту.
Опис: The water supplied to the incubators during the incubation of sturgeon eggs should be carbonated with a total of no more than 0.3-0.4 g/l of ions. A prerequisite for a successful technological process is maintaining a favorable concentration of oxygen dissolved in water. Its optimal content is not lower than 6 mg/l, but not less than 80% saturation. With a decrease in oxygen concentration to 4 mg/l, especially in conditions of elevated water temperatures, fish breathing may be inhibited, which negatively affects the intensity of their nutrition and growth.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/9175
ISBN: 978-617-7875-61-0
УДК: 639.3.041.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pokaznyky_yakosti.pdf816,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.