Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/915
Назва: | Онтогенетичні особливості функціонування антиоксидантної системи перепелів |
Інші назви: | Peculiarity of ontogenesis functionality of quail antioxidant system |
Автори: | Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Чубар, Ольга Миколаївна Chubar, Olga |
Ключові слова: | перепели;печінка;антиоксидантна система;пероксидне окиснення ліпідів;quail;antioxidant system;lipid peroxide oxidation;антиоксидантная система;перекисное окисление липидов;перепела |
Дата публікації: | 2010 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Короткий огляд (реферат): | Показано, що високий рівень продуктів пероксидного окиснення ліпідів у печінці добових перепелят у періоди інтенсивного росту (до 14-ї доби), статевого дозрівання (21–28-а доба) та становлення яйцекладки (42–49-а доба) зумовлює компенсаторне зростання активності ферментів антиоксидантної системи. Вміст каротину та жиророзчинних вітамінів (А, Е) у печінці 49–70-добових перепелів знижується, що пов’язано із мобілізацією вітамінів із депо на формування складових компонентів яйця. It was shown that high product level peroxide lipid oxidation in one-day quails liver tissues in periods of the intensive growing (on 14-th day), sexual dimorphism (between 21st and 28th day) and formations of the ovipositor processes (42-49th day) causes compensatory growing of antioxidative ferment activity. The carotin contentses and liposoluble vitamin (А, E) in 49-70-dayly quails liver tissues brings down, that is connected with vitamins mobilization from depot on egg component forming. Показано, что высокий уровень продуктов перекисного окисления липидов в печени суточного перепела в периоды интенсивного роста (по 14-е сутки), полового созревания (21–28-а доба) и становления процессов яйцекладки (42– 49-а доба) вызывает компенсаторное повышение активности антиоксидантных ферментов. Снижение содержания каротина, ретинола и токоферола в печени перепела в 49–70-суточном возрасте обусловлено мобилизацией витаминов из депо на формирование составляющих компонентов яйца. |
Опис: | Цехмістренко С.І.Онтогенетичні особливості функціонування антиоксидантної системи перепелів // С.І. Цехмістренко, О.М. Чубар // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: Зб. наук. праць. – Біла Церква. – 2010. – В. 3 (72). – С. 115–119 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/915 |
ISSN: | 2310-9289 |
УДК: | 636.6:611.018.4:577.125.33/.8 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ontohenetychni_ osobl.pdf | 663,85 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.