Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/883
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБатенко, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBatenko, Nataliia-
dc.date.accessioned2018-06-14T07:00:33Z-
dc.date.available2018-06-14T07:00:33Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/883-
dc.descriptionБатенко Н.В. Вплив препарату «Екосорб» на якість м'яса качок-бройлерів / Н.В. Батенко // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць. – Біла Церква: БНАУ, 2014. – Вип. 1 (110). – С. 49-52.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що використання у технологічному процесі вирощування каченят-бройлерів сорбенту як кормової добавки до раціону позначилось на хімічному складі грудних м’язів і м’язів ніг та суттєво поліпшило біологічну цінність м’яса. У разі згодовування качкам-бройлерам комбікормів з додаванням сорбенту у дозі 0,57 % спостерігали збільшення у грудних м'язах поживних речовин порівняно з аналогами контрольної групи. Додавання в комбікорм качкам-бройлерам дослідної групи сорбенту в кількості 0,78 г/кг корму суттєво не вплинуло на хімічний склад м’яса. Най- кращі показники якості м'яса було отримано за умови внесення сорбенту в кількості 1 г/кг корму. Це сприяло зростанню у грудних м’язах вмісту сухої речовини на 0,6 %, органічної речовини – 0,8, протеїну – 0,5, жиру – 0,1 та БЕР на 0,9 % порівняно з птицею контрольної групи. It was established that the use in the technological process of the cultivation of sorbitan duck broilers as a feed additive to the diet affected the chemical composition of the chest muscles and leg muscles and significantly improved the biological value of the meat. In the case of feeding duck broilers of mixed fodders with the addition of a sorbent in a dose of 0.57%, an increase in breast nutrients was observed compared to the control group analogues. Adding to the mixed feed duck broilers experimental group of sorbent in the amount of 0.78 g / kg of feed significantly did not affect the chemical composition of meat. The best indicators of meat quality were obtained with the addition of sorbent in the amount of 1 g / kg feed. This contributed to an increase in the chest muscle content of dry matter by 0.6%, organic matter - 0.8, protein - 0.5, fat - 0.1 and BER by 0.9% compared to control group bird. Установлено, что использование в технологическом процессе выращивания утят-бройлеров сорбента как кормовой добавки в рацион отразилось на химическом составе грудных мышц и мышц ног и существенно улучшило биологическую ценность мяса. При скармливании уткам-бройлерам комбикормов с добавлением сорбента в дозе 0,57 % наблюдали увеличение питательных веществ у грудных мышцах по сравнению с аналогами контрольной группы. Добавление в комбикорм уткам-бройлерам исследовательской группы сорбента в количестве 0,78 г/кг корма существенно не повлияло на химический состав мяса. Лучшие показатели качества мяса было получено при условии внесения сорбента в количестве 1 г/кг корма. Это способствовало росту в грудных мышцах содержания сухого вещества на 0,6 %, органического вещества – 0,8; протеина – 0,5; жира – 0,1 и БЭВ на 0,9 % по сравнению с птицей контрольной группы.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectкаченята-бройлериuk_UA
dc.subjectсорбентuk_UA
dc.subjectгрудні м'язиuk_UA
dc.subjectжирuk_UA
dc.subjectducklings-chickensuk_UA
dc.subjectsorbentuk_UA
dc.subjectbreast muscleuk_UA
dc.subjectfatuk_UA
dc.subjectутята-бройлерыuk_UA
dc.subjectсорбентuk_UA
dc.subjectгрудные мышцыuk_UA
dc.subjectжирuk_UA
dc.titleВплив препарату «Екосорб» на якість м'яса качок-бройлерівuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of the “Ecosorb” preparation on duck broilers meat qualityuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udcУДК 636.597.087.72:637.54uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_preparatu.pdf179,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.