Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8506
Назва: Оцінка показників безпечності м'яса за мікробіологічними показниками
Інші назви: Assessment of meat safety indicators by microbiological indicators
Автори: Майстрова, Яна Віталіївна
Maistrova, Yana
Тишківська, Наталія Василівна
Tishkіvska, Natalii
Ключові слова: безпечність мʼяса;meat safety;зразки мʼяса;meat samples;мікробіологічні показники;microbiological indicators;кишкова паличка;Escherichia coli;аеробні та анаеробні мікроорганізми;aerobic and anaerobic microorganisms
Дата публікації: 2021
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Майстрова Я.В. Оцінка показників безпечності м'яса за мікробіологічними показниками / Я.В. Майстрова, Н.В. Тишківська // Міжнар. наук.-практ. конф. магістрантів "Наукові пошуки молоді у XXI столітті. Актуальні проблеми ветеринарної медицини" (БНАУ,18 листопада 2021 р.). - Біла Церква, 2021. - С.167-169.
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження м’яса на відповідність мікробіологічним показникам. У 2020 р досліджено 237 зразків: у 24 пробах відмічали перевищення КМАФАнМ, а у 53 – БГКП. Аналізуючи результати дослідження за 2021 р. відмічаємо, що у 6,7 % та 15,2 % відмічали збільшення кількості мезофільних аеробних та факультативно анаеробних мікроорганізмів та кількості бактерій групи кишкової палички відповідно. Salmonella spp. і Listeria monocytogenes – не виявляли.
Опис: The meat was tested for compliance with microbiological indicators. In 2020, 237 were investigated samples: in 24 samples there was an excess of KMAFAnM, and in 53 - BGKP. Analyzing the results of the study for 2021, we note that in 6.7% and 15.2%, an increase in the number of mesophilic aerobic and of facultatively anaerobic microorganisms and the number of Escherichia coli bacteria, respectively. Salmonella spp. and Listeria monocytogenes were not detected.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8506
УДК: 619:614.31:57.083
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ocinka_pokaznykiv.pdf585,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.