Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8494
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Shubenko, Lidiia | - |
dc.contributor.author | Шубенко, Лідія Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Kubrak, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Кубрак, Світлана Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Filipova, Larysa | - |
dc.contributor.author | Філіпова, Лариса Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Manzii, Olena | - |
dc.contributor.author | Манзій, Олена Павлівна | - |
dc.contributor.author | Zabolotna, Alona | - |
dc.contributor.author | Заболотня, Альона Вадимівна | - |
dc.contributor.author | Leus, Vitaliy | - |
dc.contributor.author | Леус, Віталій Володимирович | - |
dc.contributor.author | Vdovychenko, Zhanna | - |
dc.contributor.author | Вдовиченко, Жанна Вікторівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-03-23T21:02:31Z | - |
dc.date.available | 2023-03-23T21:02:31Z | - |
dc.date.issued | 2023-03 | - |
dc.identifier.citation | Determination of frost resistance of sweet cherry varieties using laboratory freezing / L. Shubenko, S. Kubrak, L. Filipova and other // Ecological Engineering & Environmental Technology . - 2023. - Vol. 24(3). - P.233-240. https://doi.org/10.12912/27197050/160520 | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2719-7050 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8494 | - |
dc.description | В статті подані результати морозостійкості сортів черешні різних строків достигання за штучного проморожування. Аналізували ступінь пошкодження різних тканин одно- та дворічної деревини, а також плодових утворень. У групі ранньостиглих і пізньостиглих сортів виявлена значна стійкість кори до дії низької температури, середній бал пошкодження склав 0,7. Низькотемпературні пошкодження однорічної деревини мав пізньостиглий сорт Дрогана жовта пізньостиглих сортів черешні, в той час як для сорту Амазонка негативного впливу на деревину не спостерігали. Найвищий загальний ступінь підмерзання однорічної деревини спостерігався для сортів Мліївська жовта й Дрогана жовта, найнижчі значення отримані для сортів Меотіда, Міраж і Амазонка. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article presents the study results of the frost resistance of sweet cherry varieties of different ripening periods under artificial freezing. The damage degree of various tissues of one- and two-year-old wood, as well as fruit formations, was analyzed. In the group of early-ripening and late-ripening varieties, a significant resistance of the bark to the effect of low temperature was found, the average damage score was 0.7. Among late-ripening cherry varieties Drogana yellow had low-temperature damage to one-year-old wood, while no negative effect on the wood was observed for the Amazonka variety. The highest overall degree of freezing of one-year wood was observed for the varieties Mliivska yellow and Drogana yellow, the lowest values were obtained for the varieties Meotida, Mirage and Amazonka. Dispersion analysis based on a combination of factors confirmed the highest degree of wood freezing for the Mliivska yellow and Drogana yellow varieties. Among the early-ripening varieties, the two-year-old wood froze the most in trees of the Dar Mlieva variety, where the highest degree of damage to the tissues of the bark, cambium, and wood was observed. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.publisher | Ecological Engineering & Environmental Technology | uk_UA |
dc.subject | сорти черешні | uk_UA |
dc.subject | sweet cherry varieties | uk_UA |
dc.subject | морозостійкість | uk_UA |
dc.subject | frost resistance | uk_UA |
dc.subject | пошкодження частин пагона | uk_UA |
dc.subject | damage to shoot parts | uk_UA |
dc.subject | штучне проморожування | uk_UA |
dc.subject | artificial freezing | uk_UA |
dc.title | Determination of Frost Resistance of Sweet Cherry Varieties Using Laboratory Freezing | uk_UA |
dc.title.alternative | Визначення морозостійкості сортів черешні за допомогою лабораторного проморожування | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Проморожування черешні 2023.pdf | 1,89 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.