Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8494
Назва: Determination of Frost Resistance of Sweet Cherry Varieties Using Laboratory Freezing
Інші назви: Визначення морозостійкості сортів черешні за допомогою лабораторного проморожування
Автори: Shubenko, Lidiia
Шубенко, Лідія Анатоліївна
Kubrak, Svitlana
Кубрак, Світлана Миколаївна
Filipova, Larysa
Філіпова, Лариса Миколаївна
Manzii, Olena
Манзій, Олена Павлівна
Zabolotna, Alona
Заболотня, Альона Вадимівна
Leus, Vitaliy
Леус, Віталій Володимирович
Vdovychenko, Zhanna
Вдовиченко, Жанна Вікторівна
Ключові слова: сорти черешні;sweet cherry varieties;морозостійкість;frost resistance;пошкодження частин пагона;damage to shoot parts;штучне проморожування;artificial freezing
Дата публікації: бер-2023
Видавництво: Ecological Engineering & Environmental Technology
Бібліографічний опис: Determination of frost resistance of sweet cherry varieties using laboratory freezing / L. Shubenko, S. Kubrak, L. Filipova and other // Ecological Engineering & Environmental Technology . - 2023. - Vol. 24(3). - P.233-240. https://doi.org/10.12912/27197050/160520
Короткий огляд (реферат): The article presents the study results of the frost resistance of sweet cherry varieties of different ripening periods under artificial freezing. The damage degree of various tissues of one- and two-year-old wood, as well as fruit formations, was analyzed. In the group of early-ripening and late-ripening varieties, a significant resistance of the bark to the effect of low temperature was found, the average damage score was 0.7. Among late-ripening cherry varieties Drogana yellow had low-temperature damage to one-year-old wood, while no negative effect on the wood was observed for the Amazonka variety. The highest overall degree of freezing of one-year wood was observed for the varieties Mliivska yellow and Drogana yellow, the lowest values were obtained for the varieties Meotida, Mirage and Amazonka. Dispersion analysis based on a combination of factors confirmed the highest degree of wood freezing for the Mliivska yellow and Drogana yellow varieties. Among the early-ripening varieties, the two-year-old wood froze the most in trees of the Dar Mlieva variety, where the highest degree of damage to the tissues of the bark, cambium, and wood was observed.
Опис: В статті подані результати морозостійкості сортів черешні різних строків достигання за штучного проморожування. Аналізували ступінь пошкодження різних тканин одно- та дворічної деревини, а також плодових утворень. У групі ранньостиглих і пізньостиглих сортів виявлена значна стійкість кори до дії низької температури, середній бал пошкодження склав 0,7. Низькотемпературні пошкодження однорічної деревини мав пізньостиглий сорт Дрогана жовта пізньостиглих сортів черешні, в той час як для сорту Амазонка негативного впливу на деревину не спостерігали. Найвищий загальний ступінь підмерзання однорічної деревини спостерігався для сортів Мліївська жовта й Дрогана жовта, найнижчі значення отримані для сортів Меотіда, Міраж і Амазонка.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8494
ISSN: 2719-7050
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Проморожування черешні 2023.pdf1,89 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.