Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8325
Назва: | Визначення токсичності та токсиноутворення грибів роду fusаrium в зернових кормах |
Інші назви: | Determination of toxicity and toxin formation of fusarium fungi in grain fodder |
Автори: | Тарануха, Світлана Іванівна Taranukha, Svitlana Рубленко, Ірина Олександрівна Rublenko, Iryna Чемеровська, Iрина Олегівна Сhemerovskа, Iryna Островський, Денис Миколайович Ostrovsky, Denis Зоценко, Володимир Миколайович Zotsenko, Volodymyr Болібрух, Марія Олегівна Bolibruch, Mariya |
Ключові слова: | мікроміцети;мікотоксини;зернові корми;токсичні властивості;Fusarium;Т–2 токсин;micromycetes;mycotoxins;grain fodder;toxic properties |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Визначення токсичності та токсиноутворення грибів роду Fusarium в зернових кормах / С.І.Тарануха , І.О.Рубленко , І.О. Чемеровська та ін. // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. "Сучасний розвиток ветеринарної медицини" (БНАУ, 20 жовтня 2022 р. ). - Біла Церква, 2022. - С.36-37. |
Короткий огляд (реферат): | Токсичні властивості виявлено у деяких штамів виду F. sporotrichiella та різновидів F. sporotrichiella v. poae та F. sporotrichiella v. tricinctum, які були виділені із зерна пшениці та ячменю. Всі вони були продуцентами Т–2 токсину, а деякі одночасно продукували НТ–2 токсин і неосоланіол |
Опис: | Toxic properties were found in some strains of the species F. sporotrichiella and varieties of F. sporotrichiella v. poae and F. sporotrichiella v. tricinctum, which were isolated from wheat and barley grains. All of them were producers of T-2 toxin, and some simultaneously produced NT-2 toxin and neosolaniol |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8325 |
УДК: | 639:615.9:636.085 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vyznachennja_toksychnosti.pdf | 647,5 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.