Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8232
Назва: Зміни харчової поведінки людини під час війни та стратегія подолання нутрієнтних дефіцитів
Інші назви: Зміни харчової поведінки людини під час війни та стратегія подолання нутрієнтних дефіцитів
Автори: Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiya
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Андрійчук, Андрій Віталійович
Andriychuk, Andriy
Ключові слова: раціональне харчування;продовольча безпека;харчова поведінка;екологічно безпечне харчування;екотрофологія;екологія харчування;нутрієнтний дефіцит;rational nutrition;food safety;eating behaviour;ecologically safe nutrition;ecotrophology;nutrition ecology;nutrient deficits
Дата публікації: 2022
Видавництво: НУХТ
Бібліографічний опис: Зміни харчової поведінки людини під час війни та стратегія подолання нутрієнтних дефіцитів / Т. Мазур, Т. Димань, Н. Богатко та ін. // Європейські виміри сталого розвитку: збірник наукових статей за матеріалами ІV Міжнародної науково-практичної конференції (НУХТ, 20-21 жовтня 2022 р.) .– К., 2022 .– С. 36–45.
Короткий огляд (реферат): Стан харчування українців під час війни зазнав суттєвих змін, які вплинули на здоров’я населення як на фізичному так і на психоемоційному рівні. Вимушене переселення переважної більшості людей значно вплинуло на зміну харчових звичок, кратність, режим харчування і як наслідок зміни в харчовій поведінці. Відстеження впливу війни в Україні на продовольчу систему дозволяє систематично виявляти різні навантаження на продовольчу безпеку, які можна визначити за чотирма параметрами, а саме: наявність, доступ, використання та стабільність. Необхідність реагування на продовольчі проблеми і виклики має сприяти більш широкому визнанню громадськістю використання науки й технологій для підтримки продовольчої безпеки і необхідності споживання екологічно безпечного раціонального харчування.
Опис: The state of nutrition of Ukrainians during the war underwent major changes that affected the health of the population both at the physical and psycho-emotional levels. The forced emigration of the majority of people had a massy impact on the change in eating habits, frequency and mode of nutrition, and as a result, changes in eating behaviour. Tracking the impact of the war in Ukraine on the food system allows for the systematic identification of various pressures on food security, which can be defined by four criteria: availability, access, using and stability. The need to respond to food problems and challenges should contribute to a wider recognition by the public of the use of science and technology to support food security and the need for consumption of ecologically safe rational nutrition.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/8232
ISBN: 978-966-612-280-6
УДК: 504:340.34-021.387
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zminy_kharchovoi.pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.